ABD, 600 dolar altındaki bitcoin transferlerini vergiden muaf tutmaya hazırlanıyor

ABD, 600 dolar altındaki bitcoin transferlerini vergiden muaf tutmaya hazırlanıyor

ABD meclisindeki yeni yasa tasarısı bitcoin ve kripto para birimlerinin en büyük sorunu olan vergi sorununu ortadan kaldırabilir. Hazırlanan yasa tasarısına göre 600 doların altındaki bitcoin ve kripto para transferleri vergiden muaf olacak.

Özellikle kahve almak veya günlük alışveriş yapmak için küçük transferler kullanan kullanıcıların imdadına yetişecek olan yasa tasarı henüz meclisten geçmiş değil. "The CryptoCurrency Tax Fairness Act” adındaki yasa tasarısı eğer meclisten geçmeyi başarabilirse günlük hayatın içinde daha kolay bir biçimde kullanılabilir.

En büyük sorun ortadan kalkıyor

Meclis üyeleri Jared Polis ve David Schweikert tarafından hazırlanan yasa tasarısı, dijital para birimlerini halihazırda kullanılan döviz mevzuatına yakınlaştıracak. Yasa tasarısı ile kripto para birimlerinin sorununu çözeceklerine inanan Jared Polis ve David Schweikert'ın aynı zamanda Congressional Blockchain komitesine de beraber liderlik ediyor.

"The CryptoCurrency Tax Fairness Act” yasa tasarısının meclisten geçmesi halinde 31 Aralık tarihinden itibaren 600 doların altındaki transferlerden vergi alınmayacak. Hazırlanan yasa tasarısına buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.