Rusya merkezli çok kanallı iletişim platformu Blinger Türkiye pazarına adım attı

Rusya merkezli çok kanallı iletişim platformu Blinger Türkiye pazarına adım attı

Mesajlaşma uygulamalarının popülerleşmesi özellikle müşteri hizmetleri iletişiminin bu alana yönelmesini sağladı. Rusya merkezli Blinger.io da bu alandaki potansiyeli erken gören girişimlerden biri ve artık Türkiye'de de hizmet sunuyor.

Şubat 2016 kurulan Blinger (Evgeny Besschastnov (CEO), Vitaly Mikhailouski (CTO)), popüler anlık mesajlaşma uygulamlarını ve sosyal medya platformlarını tek noktada toplayan bir çözüm. E-posta iletişimi de dahil olmak üzere müşterileri/ziyaretçi iletişimini merkezi şekilde yönetmenizi sağlıyor. WhatsApp’tan Telegram’a, BİP’ten VKontakte’ye genişleyen yelpazede 10’dan fazla platform Blinger tarafından destekleniyor. Blinger’i kullanmak için tek yapmanız gerekense ilgili Javascript kodunu sitenize eklemek ve gelecek mesajları beklemek.

Farklı istatistiklerle müşterilerinizi ve ziyaretçilerinizi tanıyın

Müşterilerine çok kanallı bir iletişim altyapısı sunan Blinger bu iletişimlere dair istatistikleri de tutuyor. Örneğin müşterilerin/ziyaretçilerin hangi mesajlaşma platformlarını daha çok tercih ettiği, ne kadar mesaj alındığı, ortalama cevap verilme süresi ve operatörlerin gün içerisinde ortalama ne kadar diyalog içinde olduğu gibi bir çok farklı istatistiği görmek mümkün oluyor. Markalar da hem müşteri/satış ekiplerini optimize etmek hem de farklı pazarlama çalışmaları için bu istatistikleri kullanabiliyor.

"Türkiye'nin potansiyeli cazip"

Toplamda 46 kişinin çalıştığı Blinger, Türkiye’ye 3 kişilik bir ekiple adım atmış durumda. Blinger Türkiye Ülke Müdürü Ferhat Özden, gerek Rusya’daki Türk markaları gerekse Türkiye’deki potansiyelin kendileri için cazip olduğunu söylüyor. Türkiye’deki Blinger benzeri çözümleri kendilerine rakip görmediklerini ve daha kapsamlı bir altyapı sunduklarını paylaşan Özden, Blinger’in Rusya'da 100'ün üzerinde, küresel pazarda ise Avrupa’dan Arabistan’a, Amerika’dan , Asya’ya kadar farklı bölgelerde 50 civarında firma tarafından kullanıldığını sözlerine ekliyor.

Blinger’in sosyal ağlar ve mesajlaşma uygulamalarının aktif şekilde kullanıldığı ülkemizde büyümek istemesi elbette sürpriz değil. Keza Türkiye’deki çeşitli markalar bu mesajlaşma platformlarını kullanmaya başladı ve bu markaların sayısı giderek artıyor. Blinger’in altyapı olarak öne çıkan yönleri var ve yerli girişimlerin ‘ev sahibi’ olma avantajını kullandığını söyleyebiliriz. Bu alandaki kullanıcı eğilimleri arttıkça hangi girişimlerin daha hızlı büyüyeceğini hep birlikte göreceğiz.

Detaylı bilgileri Blinger.io adresinde görebilir aylık 149 dolardan başlayan fiyatlarla Blinger platformunu kullanmaya başlayabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.