Apple eski mühendislerinden 700 dolarlık dijital kapı kilidi: Otto

Apple eski mühendislerinden 700 dolarlık dijital kapı kilidi: Otto

Geleceğin akıllı ev konseptinde yer bulan akıllı kilit ve anahtar sistemlerine Otto ile bir yenisi daha ekleniyor. Bünyesinde Apple eski mühendislerini barındıran Kaliforniya merkezli dijital kilit girişimi Otto, girişim ile aynı isme sahip olan 700 dolarlık dijital kapı kilidini tanıttı.

Apple'ın akıllı ev teknolojileri biriminin başında bulunan Andrew Burks'ü bünyesine katan Otto, yüksek fiyatlı bir dijital kapı kilidi çözümü sunsa da, anahtar ve güvenlik gibi sorunları ortadan kaldırmayı vadediyor. Apple'dan ayrılmanın zor bir karar olduğunu dile getiren Burks, Otto'nun kaçırmak istemediği bir fırsat olduğunun da altını çiziyor.

4 yılda geliştirildi

Şık ve minimalist tasarımı sayesinde dikkatleri çeken Otto, dünyanın en güvenilir kilidi olma iddiası ile yola çıktı. Altın, siyah ve gümüş renk seçenekleri ile gelen akıllı kilit Otto, yaklaşık 4 yıllık araştırma ve tasarım sürecinin ardından geliştirildi. Günlük hayatımızdaki pek çok cihaz gibi kapılarımızın da dijitalleşen dünyaya uyum sağlamasına yardımcı olacak olan Otto, boyutları sayesinde rakiplerinden ayrılıyor.

Pazardaki akıllı kilitlerin neredeyse yarısı boyutlarında olan Otto, kapınız üzerinde oldukça küçük bir alan kaplıyor. Güvenli bir Bluetooth yardımıyla akıllı telefonlara bağlanan Otto, oldukça kolay bir çalışma mantığına sahip. Dönebilen bir yapıya sahip olan Otto, üzerinde LED ışıklar barındırıyor.

Kilidi açmanız için tek yapmanız gereken akıllı telefonunuz yanınızdayken Otto'nun tuş mekanizmasına basmak. Eğer akıllı telefon bağlantısına sahip değilseniz kullanıcı tarafından oluşturulan 4 haneli kodu girerek kilidi açmanız da mümkün. Wi-Fi bağlantısı sayesinde uzaktan da kontrol edilebilen Otto, oldukça kullanışlı bir çözüm gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.