Kale Kilit, Keyless Go ile akıllı anahtar teknolojisini genele yayacak

Kale Kilit, Keyless Go ile akıllı anahtar teknolojisini genele yayacak

Tahtakale’de karyola borusu ve gaz ocağı üreterek iş hayatına atılan Sadık Özgür'ün kurduğu ve daha sonra bir holdingin kurulmasına öncülük eden Kale Kilit, akıllı kilit teknolojisini genele yaymak için önemli bir adım attı. Kale Kilit’in desteği ile Boni ekibinin kurucu ortak olduğu Vavien üzerinden yürütülen Keyless Go projesi, kapı kilitleri üzerinde geniş bir kontrol imkanı sunuyor.

2016 yılında TÜBİTAK Ar-Ge Desteği ile başlayan proje, temassız kilit sistemlerine cep telefonlarından kontrol edilebilme özelliğini ekliyor. PropTech (Property Technologies) dikeyinde akıllı çözümler üreten IoT şirketi Vavien'den aldığımız bilgiye göre Kale Kilit’in ilk etapta X5 modelli apartman kapı kilitlerine entegre edilecek Keyless Go isimli mobil çözüm telefonlar üzerinden etkin bir kilit kontrolü sağlıyor. Keyless Go ile telefonuna anahtar yüklü kişi cep telefonunu kullanmadan, kapıya yaklaşarak kapı kilidini otomatik olarak açabiliyor.

Kapının Keyless Go yerine telefondan açılması içinse Kale Akıllı Anahtar mobil uygulamasından uygulamaya tanımlı olan anahtarlar listelenip seçilen kapı kilidiyle kapı açılabiliyor. Uygulama iPhone’larda yer alan Force Touch özelliği ile de uyumlu çalışıyor.

Anahtar paylaşımı kolaylaşıyor

Diğer yandan Keyless Go uygulamasıyla anahtar paylaşımı da gayet kolay bir şekilde yapılabiliyor. Kale Akıllı Kilit sahibi kişi, sahip olduğu anahtarı SMS ile karşı tarafa iletebiliyor ve paylaştığı anahtarı belli günlerde veya saatlerde kullanılabilecek şekilde programlayabiliyor. İstenirse tek kullanımlık bir anahtar da tanımlayabiliyor.

Mekanlarla etkileşim ve konum servisleri alanlarında yüksek teknoloji ürünleri üreten ve son olarak iç mekan navigasyonuyla görme engellilerin hayatını kolaylaştıran Sesli Adımlar'ı geliştiren Boni Global, Keyless Go için kablosuz veri yapısının, güvenlik ağlarının ve anahtar paylaşım özelliklerinin bulunduğu özel bir devre kullanıldığını söylüyor. Akıllı kilit dönüşümünü genele yaymak isteyen Kale Kilit ise bu teknolojiyi daha fazla noktaya (X5 modeli dışındaki kapı kilitlerine, otomatik garaj kapılarına vs.) entegre etmek için çalıştığını bizimle paylaşıyor.

Bu alanda yerli ve yabancı girişimlerin çeşitli adımlar attığını Webrazzi okuyucuları pekâla bilecektir. Ancak gerek Keyless Go'nun arkasındaki tecrübe gerekse Kale Kilit'in sektörel gücü akıllı kilit kullanımının genele yayılması için oldukça etkili bir adım olarak okunabilir. Konula ilgili detaylar ve ön talepler için kaleiq.com'u ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.