Anahtarı bulutta saklayan uygulama: Keyme

Gelecekte belki bir gün göz tanıma veya parmak izi ile açılan kapılar herkes tarafından kullanıyor olacak. Günümüz dünyasında iş, ev, araba derken 10'a yakın anahtar taşıyabiliyoruz. Anahtarlar bu yoğunlukta hayatımızdayken bir yerlerde unutmamak/kaybetmemek neredeyse imkansız.

New York merkezli girişim KeyMe, bu sorunu görerek 2012'de kurulmuş. Bulut bilişim destekli anahtarlık olarak adlandırabileceğimiz KeyMe'de anahtarlarınızı taratarak uygulamaya yükleyebiliyorsunuz ve yakınlarınızla paylaşabiliyorsunuz. Firmanın kurucusu Greg Marsh'ın evde anahtarını unutması ile başlayan girişim, şu ana kadar 2.3 milyon dolar yatırım almış.

Kullanımı basit olan KeyMe'de uygulama içerisinde yönlendirme ile doğru açıyı bularak anahtarın fotoğrafını çekiyorsunuz. Uygulamanın ücretsiz olması ve anahtar yüklemede limitin olmaması cazibesini artıran sebepler arasında yer alıyor

Beyaz bir zemin üzerinde anahtar arkalı önlü fotoğrafını çeken uygulama, fotoğrafı tarayarak anahtar tipini ve seri numarasına ulaşıyor. Anahtarı kaybettiğinizde kilidi komple değiştirme veya anahtarcı çağırma yerine sadece anahtar parası vererek evinize girmeniz mümkün oluyor.

Akıllı telefonlarını yanından ayırmayanlar için denenebilecek bir uygulama olan KeyMe'de bir diğer fonksiyon ise yakınlarınız ile anahtarı paylaşabiliyor olmanız. Böylece siz evden uzakta bile olsanız anahtarınızı akıllı telefonunuzdan paylaşarak yakınlarınızın kısa zaman içerisinde anahtarı yaptırabilmesini sağlayabilirsiniz.

Şirketin şu ana ABD dışında hizmet verdiği ülke olmamasına rağmen görüştüğüm anahtarcı seri numarası alınmış ve taranmış anahtarı Türkiye'de çoğu yerde yaptırabileceğimi söyledi. Şu an için iOS kullanıcılarının hizmetinde olan uygulamaya buradan ulaşabilirsiniz

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.