FintechPark, KOOP ile yerli fintech girişimlerini destekleyecek

FintechPark, KOOP ile yerli fintech girişimlerini destekleyecek

Türkiye'de finansal teknoloji girişimlerin yetkin ve önemli olduğunu her fırsatta dile getirmeye çalışıyoruz ve bu alanda farklı oluşumların haberleri gelmeye devam ediyor. İstanbul'da kurulan fintech odaklı ekosistem ortağı FintechPark, Türkiye'deki fintech şirketlerine iş geliştirme danışmanlığı, finans ve strateji hizmetleri sunmak amacıyla KOOP adlı yeni oluşumunu duyurdu.

Uluslararası araştırma ve danışmanlık firması KPMG'nin The Pulse of Fintech Q2 2017 raporundan örnek veren FintechPark, fintech pazarının bu yıl küresel ölçekte 8,4 milyar dolar yatırım aldığının altını çiziyor ve son 4 yılda ülkemizdeki fintech girişimlerine toplam 53,2 milyon dolarlık yatırım yapıldığını paylaşıyor. Yerli fintech sektöründe yıllık büyüme beklentisinin yüzde 14 olduğunu da hatırlatıyor.

Fintech girişimlerine çeşitli destekler sunacak

Dünyadaki finansal teknoloji rüzgarını ülkemizde ve çevre ülkelerde hissettirmek isteyen FintechPark, KOOP ile fintech şirketlerinden finansal kuruluşlara, perakendecilerden telekom operatörlerine, teknoloji şirketlerinden ve diğer sektör oyuncularına kadar geniş bir yelpazede yüksek katma değerli hizmetler vermeyi hedefliyor. Üyelerine sektör katılımcılarıyla birlikte bulunabilecekleri ortak çalışma alanları ve ofis seçenekleri sunacak olan KOOP, dijital iş birliği ortamı için bir API Sandbox Platformu da sunacağını açıklıyor.

KOOP'un diğer bir görevi de fintech sektörüyle ilgili konferanslar, çalıştaylar, yuvarlak masa toplantıları ve uluslararası fintech merkezlerine turlar düzenlemek olacak. Diğer yandan sektörle ilgili araştırmaları ile sektör raporlarını organize edip mentorluk, iş geliştirme ve yatırım danışmanlığı hizmetleri sunacak. KOOP LAB ise özel projelerin yanı sıra girişim hızlandırma programları, uluslararası açılım ve dijital dönüşüm gibi özel paket programlara da imza atmayı hedefliyor.

Bölge ülkelere de açılacak

Demet Zübeyiroğlu

KOOP’un Türkiye platformunun Eylül sonunda faaliyetlerine başlayacağını açıklayan KOOP Program Başkanı ve FintechPark İş Geliştirme Ortağı Demet Zübeyiroğlu, KOOP'un fintech sektöründeki oyuncular açısından birleştirici bir role sahip olacağını söylüyor ve ekliyor: "KOOP platformunu yaygınlaştırmayı, Doğu Avrupa, Orta Asya, Kuzey Afrika ve Ortadoğu’daki diğer pazarlara da açılmayı planlıyoruz. Bu sayede finansal araç ve hizmetler, modern ekonomi yapılarının olmadığı yerlerde tüketiciler için de erişilebilir olacak.

FintechPark'ın odaklandığı bazı konular ise şöyle sıralanıyor: Dijital bankacılık, kitlesel fonlama, blockchain, akıllı sözleşmeler, dijital para birimleri, sigorta teknolojileri (insurtech), robo-danışmanlık, bireyler arası borçlanma.

Fintechpark ve KOOP hakkındaki gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. KOOP ile iletişim için koophub.com'u ziyaret edebilirsiniz. Kaçıranlar için BKM (Bankalararası Kart Merkezi) desteğiyle kurulan FinTech İstanbul platformunun kurulduğunı paylaşmadan geçmeyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.