Popüler bitcoin cüzdanı Blockchain, ethereum desteği vermeye başladı

Popüler bitcoin cüzdanı Blockchain, ethereum desteği vermeye başladı

En popüler bitcoin cüzdanlarından Blockchain, kullanıcılarının ethereum cüzdanı oluşturup, kripto paralarını bu cüzdanlarda tutmalarına izin vermeye başladı. Bu açılımla Blockchain, kurulduğu 2011 yılından bugüne kadar geçen sürede ilk kez bitcoin dışında bir kripto parayı destekledi.

Blockchain, Coinbase veya Kraken gibi bir borsa olarak hizmet veren bir şirket değil. Basitçe kripto paralarınızı güvenli bir şekilde depolamanıza imkan veren bir cüzdan. Fakat diğer cüzdanlarla karşılaştırıldığı zaman Blockchain’in çok daha güvenli ve hacklenme ihtimalinin daha düşük olması özellikleri öne çıkıyor. Bu da popülerliğinin artmasında en önemli faktörlerden biri olmuştu.

14 milyon cüzdana ulaştı; 40 milyon dolar yatırım aldı

Web sitesi üzerinden veya mobil uygulama aracılığıyla bir Blockchain cüzdanı oluşturduğunuz zaman şirket de dahil olmak üzere kimse sizin bakiyenizi ve/veya işlemlerinizi göremiyor. Şu anda sistem üzerinde 14 milyondan fazla cüzdan olduğunu düşünecek olursak bu yaklaşım oldukça sevilmiş ve güven vermiş diyebiliriz. Blockchain ana şirketi geçtiğimiz günlerde 40 milyon dolarlık bir yatırım aldı.

Eğer bitcoin veya ether almak istiyorsanız Blockchain’in diğer borsalarla kurmuş olduğu ortaklık sayesinde para göndererek bitcoin veya ether satın alabiliyorsunuz. Blockchain’de kullanılmaya başlanan ethereum cüzdanı da bitcoin cüzdanı gibi görünüyor ve aynı şekilde çalışıyor. ShapeShift ile ortaklık kuran şirket artık sistem üzerinden kullanıcılarına bitcoin ve ether arasında alım-satım yapma izni veriyor.

Blockchain her ne kadar uzun bir süre bitcoin'e odaklanmış olsa da ethereum entegrasyonu bunun son olmayacağını ve daha da önemlisi tek bir evrensel kripto para biriminin olmayacağının da kanıtı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.