EvArkadasi.com, ev arkadaşı bulmak isteyenlerin adresi olmak istiyor

EvArkadasi.com, ev arkadaşı bulmak isteyenlerin adresi olmak istiyor

Airbnb, konaklama dikeyinde taşları yerinden oynatsa da halen bir çok kişi ev arkadaşlığı konusunda çözüm arayışında. EvArkadasi.com da bu konuya odaklanıyor ve orta-uzun vadeli ev paylaşımlarında akla gelen ilk adres olmak istiyor.

Eylül 2016’da Mehmet Çelikden tarafından tohumları atılan Ev Arkadaşı (Android, iOS), kısaca ev arkadaşlığına özel bir ilan sitesi. Ücretleri bölüşmek için evine arkadaş arayanlar veya bir başkasına ev arkadaşı olmak isteyenler EvArkadasi.com’a girerek istediklerine ulaşabiliyor. Ev arayanlar ilanlarını konum, kira ücreti ve ev sahibine (yaş, meslek, cinsiyet) göre filtreleyebiliyor. Şu anda ücretsiz olarak ilan alan girişim, günlük 2 bin civarında tekil kullanıcı tarafından ziyaret ediliyor ve sitede binlerce ilan bulunuyor.

Ağırlıklı hedef kitlesi 24-35 aralığında olan Evarkadasi.com, her gün 50 civarında ilan alıyor ve ilanların yarısından çoğu erkekler tarafından oluşturuluyor. Hedef kitlesini bu şekilde tanımlayan Mehmet Çelikden, ev arkadaşlıklarının güvene bağlı bir şekilde inşa edilebilmesi için çaba gösterdiklerini ve kullanıcılar hakkında kontrollü şekilde bilgi paylaşıldığını ifade ediyor.

Ev arkadaşı arama konusundaki sonuçsuz arayışlardan sonra bu işe el attığını söyleyen Mehmet Çelikden, ev arkadaşı arayan tarafların yanında bekarlara kiralanabilen ev sahiplerini ve kurumsal (emlakçı, pansiyon, yurt, apart sahipleri) kiralamacıları da aynı çatı altına çekmek istiyor. Şu ana kadar 4 bin kadar üyenin bu platform üzerinden ev arkadaşı bulduğunu öngören Çelikden, siteyi İngilizce ve diğer dillere çevireceklerini de şimdiden paylaşıyor.

Daha önce bu dikeyde hizmete giren Evarkadasim.co ve Evarkadasi.co'yu sizlere tanıtmıştık ancak her iki girişim de şu anda hizmet vermiyor. Bunun sebebi hedeflenen kullanıcı sayısına ulaşılamaması olabileceği gibi, gelir modelinin başarısızlığı da olabilir. Bu tehlikeler elbette EvArkadasi.com için de geçerli fakat Mehmet Çelikden bu girişimi ikinci kez aynı alan adıyla hayata geçirdiğini ve bu kez girişimi ayakta tutmak konusunda daha güçlü olduğunu paylaşıyor. Çelikden'in hedefine ulaşıp ulaşmadığını bekleyip göreceğiz. Dilerseniz EvArkadasi.com'u ziyaret edebilir veya iOS/Android mobil uygulamalarını indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.