Twitter'ın beğeni rekoru, ABD eski Başkanı Barack Obama tarafından kırıldı

Twitter'ın beğeni rekoru, ABD eski Başkanı Barack Obama tarafından kırıldı

ABD eski Başkanı Barack Obama'ın 12 Ağustos 2017 tarihinde attığı Tweet, 3 milyon 190 bin beğeni alarak Twitter tarihinin en çok beğeni alan Tweet'i oldu. Barack Obama tarafından atılan Tweet'in en çok beğeni alan Tweet olduğunu sosyal medya platformunun resmi Twitter hesabı tarafından duyuruldu.

Geçtiğimiz Mayıs ayında da sizlere benzer bir haberi aktarmıştık. Nugget sever bir genç Carter Wilkerson'ın attığı Tweet, 3 milyon 652 bin kere Retweet edilmiş ve Ellen DeGeneres‘in "Oscar Selfiesi" Tweetini geçmeyi başararak en çok Retweet edilen Tweet olmuştu.

Virginia eyaletinde bulunan Charlottesville şehrindeki ırkçı ve ırkçılık karşıtı grupların karşıya geldiği olaylara sessiz kalmayan Obama, attığı Tweet'te Nelson Mandela'dan alıntı yaptı. Beğeni rekoru kıran Tweet'in aynı zamanda en çok Retweet edilen 5. Tweet olduğunu da ekleyelim. Rekorun bir önceki sahibi ise Manchester'daki saldırı hakkında attığı Tweet ile 2.9 milyon beğeni alan Ariana Grande'ydi.

Alıntının uzunluğu nedeniyle Twitter'ın 140 karakter kuralına takılan Obama, paylaşımını 3 Tweet şeklinde yaptı. Diğer Tweetler 1.1 ve 1.2 milyon beğeni alsa da alıntının başlangıcı olan ilk Tweet 3 milyonu aşarak rekor kırmayı başardı. Rekorun sahibi olan Tweet'te hiç kimsenin bir başkasından ten rengi, kökeni veya dini yüzünden nefret etmek üzere doğmadığı dile getiriliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.