imaginite Games: Adana'dan dünyaya açılan oyun ve animasyon girişimi

imaginite Games: Adana'dan dünyaya açılan oyun ve animasyon girişimi

Yerli mobil oyun girişimlerinin genelde İstanbul ve Ankara’da konumlandığına şahit oluyoruz ama bu elbette değişmez bir kural değil. Adana’da kurulan imaginite Games Studio, bunun iyi bir örneği ve geliştirdiği çizgi filmler ve mobil oyunları dünya pazarına sunuyor.

imaginite Games, Adana Çukurova Üniversitesi Teknokent’te Ekim 2015'te kurulan bir girişim. Hollanda merkezli bir oyun firmasında 4 yıldan fazla çalışan yapımcısı Erhan Korkmaz ile yatırımcısı Fatma Yıldırım'ın ortaklığında kurulan imaginite, şu anda hem bir oyun stüdyosu hem de bir animasyon stüdyosu olarak  üretim yapıyor. Bu üretimleri de hem Türkiye'ye hem de yurtdışına pazarlıyor.

Steam’den mobil oyuna geçiş

imaginite Games, Mechagore ve Imprisoned Light adlı ilk oyunlarını Steam platformunda oyun severlerin beğenisine sunmuş ve Steam'de 2 milyon civarındaki oyuncuya ulaşmış. Çoğu ABD ve Rusya’dan olmak üzere 25 bin kişiye satış yaptıklarını söyleyen Erhan Korkmaz, bu deneyimin ardından Imprisoned Light’ın mobil sürümünü yayınlamaya karar verdiklerini ve mobil oyun tarafına yöneldiklerini söylüyor.

Çok oyunculu macera oyunu olan Imprisoned Light, kısa süre önce iOS ve Android sürümleriyle uygulama marketlerindeki yerini almış durumda. Adana merkezli şirket, mobil tarafta daha başarılı bir çizgi yakalamak ve aldığı geri dönüşlere göre bu taraftaki gücünü artırmak istiyor.

"Türkiye'de kalifiye eleman bulmak zor"

imaginite Games, yeteneklerini sadece oyun geliştirmekte kullanan bir girişim değil. Aynı zamanda bir animasyon stüdyosu olarak çizgi film üretimini de başarıyla yapıyor. Erhan Korkmaz, Maceracı Yüzgeçler adlı çizgi film projesini Minika ve ATV kanallarına sattıklarını söylüyor ve bu çizgi filmin ikinci sezon çalışmasına başladıklarını ekliyor.

Erhan Korkmaz - imaginite Games Studio
Erhan Korkmaz - imaginite Games

Erhan Korkmaz, animasyon/oyun dikeyinde faaliyet göstermenin zor olduğunun da altını çiziyor. Çizgi film sektörünün nisbeten daha iyi durumda olduğunu; TRT Çocuk, Minika gibi yerli çoçuk kanalları bu sektörün aktif ve canlı durmasına büyük rol oynadığını söyleyen Korkmaz;

Ülkemizde bu alanda kalifiyeli yetenek sıkıntısı var. Oyun sektörü Türkiye'de hızla gelişen bir alan olduğu için maalesef yeterli iş gücünü bulmakta ciddi zorluklar çekebiliyoruz. Bu da bizi yurt dışındaki yeteneklerle uzaktan çalışma modellerine yönlendiriyor.

imaginite Games Stuido'nun Adana merkezli olduğu olduğu için yetenek konusunda İstanbul'daki girişimlerden şanssız olduğunu düşünebiliriz. Ancak Erhan Korkmaz bunu reddediyor. Adana'da olmanın kendileri için bir dezavantaj olmadığını söyleyen Korkmaz, Çukurova Üniversitesi’nin güzel sanatlar ve mühendislik fakültelerinden genç yetenekleri keşfettiklerini paylaşıyor.

İstanbul ve Ankara'nın her alanda diğer bölgelerden daha fazla yeteneği kendine çektiği tartışmasız bir gerçek. Fakat imaginite Games, 3 büyük şehir dışında da başarılı mobil oyun ve animasyon işlerinin yapılabileceğini ispatlıyor. Eğer Türkiye'deki yetenek dağılımını homojenize edebilirsek (ki bu uzaktan çalışma yoluyla da olabilir) bu tür örneklerin artması mümkün olabilir. Zira iyi kod yazmak veya güzel tasarım yapmak için ilk şart güzel bir şehirde yaşamak değil. Finlandiya'nın soğuk ve küçük şehirlerinden çıkan Rovio, Supercell, Seriously gibi girişimler de bunun en iyi örnekleri...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.