Tesla Model 3'ün kullanıcı arayüzüne yakından bakın

Tesla Model 3'ün kullanıcı arayüzüne yakından bakın

Yakın zamanda gerçekleşen teslimat etkinliği ile birlikte ilk 30 alıcısına kavuşan Tesla Model 3'ün en çok konuşulan özelliklerinden biri de direksiyonun yanında yer alan 15 inçlik ekranı. Tesla Model S ve Model X'de de yer alan dokunmatik ekran üzerinden, klimayı kontrol etmeniz, direksiyon ayarlarını görüntülemeniz ve navigasyonu kullanabilmeniz mümkün.

Bir süredir Tesla Model 3'teki arayüzün diğer Tesla modellerinden ne kadar farklı olduğu bir merak konusuydu. Zira Tesla Model 3 önceki iki model gibi lüks bir araç olarak piyasaya sürülmedi. Uygun fiyatlı ilk Tesla otomobili,  yine de kullanıcıları hayal kırıklığına uğratmadı. Ancak herkes kullanıcı arayüzüne odaklanan değerlendirmeler yapmaktan da geri kalmadı.

Model 3'ü almasanız bile ekranını deneyimleyin

Bunun üzerine bir Tesla hayranı olan UI/UX tasarımcısı Andrew Goodlad şimdiye kadar internette yayınlanan değerlendirme videoları ve fotoğrafları üzerinden ilerleyerek Tesla hayranlarına yepyeni bir deneyim sunmaya karar verdi. Goodlad, Model 3'te yer alan ekrandaki kullanıcı arayüzünü interaktif bir şekilde modellediği bir site yaptı. Siteyi ziyaret edenler modellere tıklayarak arayüz içinde gezinebiliyor. Üstelik ziyaretçiler sağ alt köşede açılan kutucuğa geri bildirimler bırakarak ara yüzün orjinaline daha yakın bir hale gelmesine de yardımcı oluyor.

Tesla Model 3'ün arayüzünü daha önce deneyimlemiş olan basın mensupları ise bu interaktif çalışmanın orijinal arayüze oldukça benzediğini ifade etti. Araç içi ışıklardan kilitlere, klima ayarlarından hız metreye kadar Tesla Model 3'ün tüm arayüzünü görmenizi mümkün kılan bu çalışma, Model 3'e biraz olsun yakın hissetmenizi sağlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.