Tesla yeni otomobili Model 3'ün fiyatının 35 bin dolardan başlayacağını duyurdu

Tesla yeni otomobili Model 3'ün fiyatının 35 bin dolardan başlayacağını duyurdu

Tesla kurulduğunda ve planlarını halka açtığında şirketin CEO'su Elon Musk üç aşamalı bir plana sahip olduklarını açıklamıştı. Bu üç aşamalı planın en önemli aşaması olarak söyleyebileceğimiz ''herkesin erişebileceği uygun fiyatlı elektrikli otomobil'' olacak Tesla Model 3'ün fiyatı şirket tarafından resman açıklandı.

Tesla'nın yeni otomobili olacak Model 3'ün satış fiyatının 35 bin dolardan başlayacağı şirketin sözcüsü tarafından doğrulandı. Ancak Teslaö potansiyel alıcıların otomobilin bedelinin tamamını ödemesini beklemiyor çünkü ABD hükümetinin eyaletlere göre değişen tevşik paketleri bulunuyor. Bu teşvik paketlerinden en güncel olanı alıcılara 7,500 dolarlık vergi indirimi sunuyor. Buna ek olarak bazı eyaletler 2.500 ile 6.000 dolar arasında değişen indirimler uyguluyorlar. Böylece Tesla Model 3'ün fiyatının 30 bin doların altına düşmesi bekleniyor.

Model 3'ün 35 bin dolarlık satış etiketiyle sunulacak başlangıç modelinin içerisinde hangi özellikler olacağı şu an için bilinmiyor. Ancak bu çok kritik bir durum çünkü şirketin şu andaki amiral gemisi olan Model S'in fiyatı indirimlerle birlikte 55.000 dolardan başlıyor ancak seçeceğiniz motor ve batarya kapasitesine göre bu fiyat yine indirimlerle birlikte 81.200 dolara kadar çıkıyor. Ancak makul bir fiyat ve tatminkar batarya kapasitesiyle sunulduğu taktirde Model 3'ün çok geniş bir kullanıcı kitlesine erişmesinin önünde hiçbir engel bulunmuyor.

Elon Musk ise Eylül ayında Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Model 3'ün Mart 2016'da görücüye çıkacağını ve ön sipariş almaya başlıyacaklarını ancak üretime 2018 yılında başlamayı planladıklarını açıklamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.