Tesla'nın 'hesaplı' otomobili Model 3, altı ay sonra görücüye çıkıyor

Tesla'nın 'hesaplı' otomobili Model 3, altı ay sonra görücüye çıkıyor

teslaTesla'nın, yola uzun vadeye yayılmış üç aşamalı bir iş planıyla çıkmış olduğunu Elon Musk daha önce birçok kez açıklamıştı. Şirket geçtiğimiz yıllarda ilk iki aşamayı başarılı olarak tamamladı. Şirketin üçüncü aşaması olan "herkesin erişebileceği, ucuz ve kaliteli elektrikli otomobil" planının parçası olan Model 3, Mart ayında tanıtılacak ve ön sipariş almaya başlanacak.

Şirketin kurucusu Elon Musk'ın Twitter üzerinden verdiği bilgilere göre Model 3'ün üretimi iki yıl içinde başlayacak. Ancak şirket üretimden önce daha önceki modellerde olduğu gibi kullanıcılara otomobili gösterecek ve ön siparişler almaya başlayacak. Elon Musk'ın açıkladığı bilgiye göre Model 3'ün resmi satış fiyatı 35 bin dolar olacak. Tesla'nın şu an satışta olan modeli Model S'in fiyatının 71 bin dolardan başladığını düşünürsek Model 3 yarı yarıya daha ucuz. Bu hamleyle Tesla, herkesin satın alabileceği bir elektrikli otomobil üreterek tam anlamıyla klasik otomobil üreticilerine rakip olmuş olacak.

Model 3'ün üretiminin iki yıl içinde başlayacak olmasının nedeniyse otomobilde kullanılacak pillerin Tesla'nın Sparks, Nevada'da inşası süren Gigafactoy adlı dev pil fabrikasınca sağlanacak olması.Yeni otomobilin üretiminin ne zaman başlayacağı da bu pillerin üretilmesiyle ilgili. Fabrikanın 2017'de üretime başlaması, 2020'deyse tam kapasiteye ulaşması planlanıyor. Şirketin SUV sınıfında ürettiği yeni otomobili Model X'in de ilk parti sevkiyatları bu ay içerisinde ön sipariş veren müşterilere yapılacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.