SaaS modeline pivot eden FineDine Menu, küresel büyümesini ABD'den hızlandıracak

SaaS modeline pivot eden FineDine Menu, küresel büyümesini ABD'den hızlandıracak

Menü ve sipariş yönetimi uygulaması FineDine Menuilk tanıttığımızda Türkiye’de bayilikler yoluyla büyümeyi ve yurtdışına açılmayı düşünen bir girişimdi. Bugün geldiğimiz noktada ise tamamen SaaS modeline evrilen ve yurtdışında 40'tan fazla ülkeye satış yapan bir girişime dönüşmüş durumda.

Yeme-içme mekanları için menü ve sipariş yönetimini kolaylaştıran FineDine, tablet bilgisayarlar üzerinde kullanılabilen bir uygulama. Uygulama içindeki dijital menü sayesinde müşteriler yiyecek ve içeçeklerin fotoğraf, kalori bilgisi, hazırlanma süresi gibi detayları görerek sipariş verebiliyor. Bu sayede hatasız siparişler alınmasını sağlayan Fine Dine, sunduğu entegrasyonlarla mekanların işlerini de kolaylaştırıyor.

2015 yılında bugünkü modele pivot etmeye karar veren FineDine, Mart 2016'da yeni SaaS modeliyle tanıtıma başlamış ve herhangi bir aracı olmaksızın büyüme adımlarını hızlandırmış. Şu anda 40'tan fazla ülkede 300'den fazla restoranda kullanılan FineDine, aldığımız bilgilere göre başabaş noktasını geçmiş ve ayda yaklaşık yüzde 10'luk ciro artışıyla yoluna devam ediyor.

Uygulama 18 dilde kullanılabilen FineDine'ın 300'ü aşkın müşterisinin büyük bölümü yurtdışından. Türkiye'de sadece 50 kadar aktif kullanıcısı (mekan) bulunan girişim, son birkaç ayda ABD'den 10 kadar müşteri edinmiş ve artık ABD pazarına resmi olarak giriş yapmaya karar vermiş. Şu anda ABD'de şirketleşme aşamasında olduğunu öğrendiğimiz FineDine, dijitalleşmenin ve rekabetin zirve yaptığı ABD pazarında kalıcı bir yer edinmeyi hedefliyor.

Fırat İşbecer'den yatırım aldı

2014'teki haberimizde FineDine'ın Berk Çağlayan, Burak Kılıç ve Duygu Kutluoğlu tarafından kurulduğunu paylaşmıştık. Aldığımız yeni bilgilere göre Burak Kılıç ve Duygu Kutluoğlu, Çağlayan'ın hisselerini satın alarak şirketi sahiplenmiş. Diğer yandan Pozitron'un kurucu ortaklarından Fırat İşbecer de yatırımcı ve danışman olarak ekibe dahil olmuş.

Kurucu ortaklardan Duygu Kutluoğlu pazar potansiyeli ve farklı işbirliklerini daha rahat edinmek için ABD'ye adım attıklarını paylaşırken, söz konusu yatırım hakkında herhangi bir rakam paylaşmıyor. Bu 'akıllı yatırım' (smart money) ile pazarlama bütçesini genişleteceklerini ve daha hızlı büyüyebileceklerini de ekliyor.

Türkiye'den dünyaya ürün/hizmet satma başarısı gösteren nadir girişimlerden biri olan FineDine Menü'nün T-JUMP Go Global adayları arasında olduğunu da paylaşmadan geçmeyelim. FineDine Menu'yu 30 gün boyunca ücretsiz deneyebilir veya tanıdıklarınıza önerebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.