Logo Yazılım, 10 milyon TL fona sahip Logo Ventures ile girişimlere yatırım yapacak

Logo Yazılım, 10 milyon TL fona sahip Logo Ventures ile girişimlere yatırım yapacak

Türkiye yazılım şirketleri arasında öncü bir yere sahip olan Logo Yazılım, girişim sermayesi şirketi Logo Ventures’ı hayata geçiriyor.

Halka açık şirketin bugün KAP’ta yayınlanan bildirisine göre Logo Ventures Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, Logo Yazılım’ın girişim yatırımlarını yöneteceği bir fon olacak. Actus Portföy Yönetimi A.Ş.’nin yüzde 20 ortaklıkla iştirak ettiği fon için SPK başvurusunu yapan Logo, Logo Ventures için hedef yatırım alanını ve amacını şöyle tanımlıyor;

Halihazırda kuluçka döneminde olan ve teknoloji alanında faaliyet gösteren, teknolojisini veya iş modelini henüz kanıtlayamamış büyüme potansiyeli yüksek girişim şirketlerine borç, sermaye, borç-sermaye karması ve benzeri yollarla yüksek riskli girişim sermayesi yatırımı yapmak ve bu şirketlere stratejik destek de sağlamak suretiyle şirketlerin büyüme hedeflerine ulaşmasını sağlayarak uzun vadeli değer yaratılması amaçlanmaktadır.

Türkiye'de kurumsal yazılım pazarının iki büyük oyuncusundan biri olan Logo, öncülüğünde oluşturulan fonun detaylarına baktığımızda ise ortaklık paylarının şu şekilde paylaşıldığını görüyoruz;

  • %20 - Logo Yazılım Sanayi ve Ticaret A.Ş.
  • %20 - Logo Teknoloji ve Yatırım A.Ş.
  • %20 - Actus Portföy Yönetimi A.Ş.
  • %40 - Cahit Güvensoy, Murat Erkurt, Orhan Ayanlar, Alper Akcan, Cenk Coşkuntürk

10 milyon TL'lik bir fon

SPK bildirisine göre yatırımcıların toplam kaynak taahhüdü 10 milyon TL. Bu fonun Türkiye’deki yeni teknoloji girişimleri için faydalı olacağı aşikar ama Logo, fon büyüklüğünün ilerleyen dönemlerde büyütülebileceğini veya yeni girişim sermayesi yatırım fonları kurulabileceğini de belirtiyor. Yani potansiyel olması halinde gerekli adımların atılacağı vurgulanıyor.

Diğer yandan yatırım yapılacak girişimlerin büyüme ve katma değerli ürün üretebilme potansiyeline sahip olması, kurumsal yönetim yapısına kavuşturulabilir ve operasyonel gelişime uygun olması, marka değeri yaratma gücünün varlığı gibi kriterlere göre değerlendirileceği de açıklanıyor. Logo veya diğer yatırımcılar için stratejik yatırım olması koşulunun aranmayacağı da özellikle belirtiliyor.

Türkiye'de GSYF olarak kurulan ilk kurumsal girişim fonu olarak tanıtılan bu yeni fonun ülkemizin teknoloji ve internet girişimleri için faydalı olmasını temenni ediyoruz. Bu yeni fonla ilgili bilgiler aldıkça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.