iPhone 8 tasarımı Apple'ın akıllı hoparlörü Homepod sayesinde doğrulandı

iPhone 8 tasarımı Apple'ın akıllı hoparlörü Homepod sayesinde doğrulandı

Önümüzdeki aylarda tanıtılması beklenen iPhone modelleri hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Fakat normalden farklı olarak yeni sızıntısının kaynağı şirkete yakın kaynaklar veya Apple'ın çalıştığı tedarikçiler değil; Apple’ın akıllı hoparlörü HomePod. Şirketin geçtiğimiz Haziran'da tanıttığı cihazın yayınlanan yazılımın kodlarını inceleyen Steve Troughton-Smith adlı geliştirici, kodların içinde iPhone 8 modeli hakkında yeni bilgilere rastladı.

Apple'ın 29 Temmuz tarihinde yanlışlıkla yayınladığı kodlar sayesinde iPhone 8 modeli ile ilgili pek çok yeni bilgiye erişen geliştirici, iPhone 8'in uzun zamandır gündem olan çerçevesiz ekran tasarımı ile geleceğini de doğruluyor. Yazılımın içinden çıkan yeni iPhone görseli daha önce karşımıza çıkan çerçevesiz konsept iPhone çizimleri ile neredeyse aynı.

Kızıl ötesi ile yüz tanıma

Tasarım haricinde ortaya çıkan bir başka bilgi ise akıllı telefonun kilit açma seçenekleri ile ilgili. iPhone 8 modelinde 3D yüz tanıma ile kilit açma özelliğinin olacağı uzun zamandır konuşuluyordu. Gelen yeni bilgilere göre kodların içinde yer alan “BKFaceDetect” ibaresi telefonda kullanılacak olan yüz tanıma teknolojisini işaret ediyor.

"BK" harflerinin muhtemel anlamın ise “Biometric Kit” olduğu düşünülüyor. Kodlarda yer alan kızıl ötesi referansları ise yüz tanıma teknolojisinin kızıl ötesi kameralarla gerçekleşeceğini ve karanlık ortamlarda bile sorunsuz bir şekilde çalışacağını işaret ediyor.

Apple'ın geçtiğimiz Şubat'ta yüz tanıma teknolojileri üzerine çalışan RealFace firmasını satın aldığını da hatırlatalım. iPhone 8 modeli hakkında ortaya çıkan yeni bilgiler heyecan verici olsa da, bu özellikler ilk kez gündeme gelmiyor. Geçtiğimiz Mart ayında karşımıza çıkan Samsung Galaxy S8 ve S8 Plus modellerinde yüz tanıma teknolojisi, Mayıs ayında tanıtılan Essential Phone'da ise benzer bir tasarım anlayışı kullanılmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.