Android’in yaratıcısı Andy Rubin, Essential ile karşımıza çıkıyor

Android’in yaratıcısı Andy Rubin, Essential ile karşımıza çıkıyor

Dünyanın en çok kullanılan işletim sistemlerinden olan Android’in yaratıcısı Andy Rubin, Essential adını verdiği yeni akıllı telefonu ile karşımıza çıktı. Yaklaşık 2 yıl önce Google'dan ayrılan Andy Rubin'in ilk donanım projesi olan Essential Phone, şık tasarımı ve başarılı teknik özellikleriyle dikkatleri çekiyor.

2017'nin en önemli akıllı telefon trendlerinden olan çerçevesiz ekrana sahip olan Essential Phone, tasarım anlamında Xiaomi Mi Mix, LG G6 ve Samsung Galaxy S8 modellerini örnek almış. Gücünü Qualcomm'un en güçlü işlemcisi olan Snapdragon 835'den alan Essential, 4 GB RAM'e sahip olacak. Android'in en yeni sürümünü kullanacak olan Essential, 128 GB dahili depolama alanı sunacak.

Çift kamera ile geliyor

Önde 4K çözünürlüğünde video kaydı yapabilen 8 megapiksellik kamera tercih eden Essential, arkada ise 13 megapiksellik çift kamera bulunduruyor. 360 derece kamera modülü ile gelecek olan Essential, maalesef tıpkı iPhone 7 modellerinde de olduğu gibi kulaklık girişine sahip değil.

Arka kısmında parmak izi sensörü de bulunduran Essential Phone, USB Type-C bağlantısına da sahip. 699 dolar fiyat etiketiyle satışa çıkacak olan Essential Phone'un resmi tanıtımının günün ilerleyen saatlerinde yapılacağını ve akıllı telefonun tüm özelliklerinin paylaşılacağını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.