Yapay zeka alanında takip etmemiz gereken 6 girişim

Yapay zeka alanında takip etmemiz gereken 6 girişim

Son 10 yıldır giderek hararetlenen bir konu olan yapay zekanın pazar değerinin 2022'ye kadar 16,06 trilyon dolar olması öngörülüyor. Bildiğiniz üzere F8 Konferansı'nda Mark Zuckerberg de 10 yıllık hedefleri arasında yapay zekaya bol bol değinmişti.

Farklı kategorilerde yer alan yapay zeka alanında takip edebileceğimiz 6 girişimi bir araya getirdik. Kullanıcılarına değer katan, spesifik bir hedef kitleye sahip olan, segmentlerini çok iyi belirlemiş olmalarıyla pazarda tutunmalarının yüksek olabileceği bu girişimlere birlikte göz atalım.

Bizible

Bizible patentli pazarlama analitik teknolojileri, işletmelerin dijital pazarlama kaynaklarının çevrimdışına yönelik kazançlarının etkisilerini takip edebiliyor. Bu da şirketlerin yatırım getirilerini daha kolay ölçümlemelerine ve optimize etmelerine sağlıyor. 2011'de kurulan şirket bu zamana kadar Madrona Venture Group, MHS capital ve Rob Glaser´dan yatırım almış. Bu arada Bizible'ın Microsoft´un arama motoru servisi Bing'in eski çalışanları Aaron Bird and Peter Thompson tarafından kurulduğu bilgisini de paylaşalım.

UiPath

New York merkezli şirket, veri girişi gibi zaman kaybettirici ve sıkıcı bir işi robotik süreç otomasyonu sistemi ile otomatikleştiriyor. Şirketiçi çalışanların yaptıkları bir işi yapay zekanın alıyor olma fikri biraz korkutucu gelebilir ancak şirket UiPath RPA sertifika programı adı altında verdiği ücretsiz online eğitimle de sektöre istihdam sağlıyor. RPA uzmanları oluşturmak hem UiPath'in daha etkin kullanılabilmesi hem de şirketlerin UiPath gibi teknolojileri en iyi şekilde kullanılabilmelerini sağlayacağını söyleyebiliriz.

vHive

'Dron Filolarına Akıllı vazifeler'  sloganıyla  dronları B2B alanında ticari araçlara dönüştüren vHive,  bulut bilişim teknolojisi ile dronların girişim seviyesindeki organizasyonlara operasyonel işlerini yönetlemeleri konusunda destek oluyor. Dron teknolojisi son 10 yıldır sıkça gündeme gelen bir konu. Birçok marka dronları kullanarak insanlığa nasıl daha iyi servis sağlayabileceği üzerine de yoğunlaşıyor.  İlk turda 2 milyon dolar yatırımı cebine koyan vHive, kendilerinin diğer şirketlerden farklı kılan özelliklerini 'belki de filo yönetimine odaklanmamız ve spesifik bir hedef kitleye sahip olmamız' olarak yorumluyor.

Agolo

Listemizdeki diğer bir startup yine New York'tan.  Agolo teknolojisi,   medyadaki bilgi kirliliğini sona erdirmeyi hedefleyen, profesyonellere yönelik bir startup.  Örneğin, bir teknoloji blog yazarısınız ve kendi alanınızda bol miktarda haberi süzgeçten geçirmeniz gerekiyor. İşte burada Agolo'nun sağladığı servis devreye giriyor. Yapay zeka sayesinde  kendi kategorinizdeki haberleri  gerçek zamanlı otomatik olarak bulup, özetliyor. Böylelikle işinizi en kısa sürede en iyi şekilde yapmanızı sağlıyor.  Şirket bunun sadece blog yazarlarına değil pazarlamacılara da rakip incelemesi, sektördeki yenilikler gibi birçok alanda güncel kalmalarını sağlayacak bilgileri edinmede fayda sağlayabileceğinin altını çiziyor.

Vault

İsrail merkezli startup Vault öncelikli olarak eğlence endüstrisine odaklanıyor. Büyük veriden faydalanarak profesyonellere kendi sektöründe pazarlamaya yönelik ve finansal kararlar alma  konusunda çözümler sunuyor. Şirket, 'Dünyanın en güçlü içerik öngörü sistemini' kurduklarını iddia ediyor.  Yapay zeka platformu,  hedef kitlelere yönelik karışık sorunları öngörüyor ve çözümler sunuyor.

All Turtles

Kendisini 'AI startup stüdyosu' olarak tanımlayan All Turtles, bu sektörde yer alan şirketlere kaynak sağlamada ve rehberlik etmede rol oynuyor. 'Adım adım' kavramını, 'bir adım öncesi'e çeviren şirket,  start-up fikrinizden pilot ürün üretimine kadar her aşamada kişi ve şirketlere destek oluyor.  Öncesinde VC ve teknoloji sektöründe çalışan Phil Libin tarafında kurulan şirket kültüründe bol bol paylaşım, üreticilik yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.