Facebook Stories artık herkese açık paylaşımı destekliyor

Facebook Stories artık herkese açık paylaşımı destekliyor

Facebook Hikayeler, geçtiğimiz aylarda tüm dünyada kullanıma açıldığında, kullanıcılar Hikayeler'i sadece arkadaşlarıyla ve onların alt kümeleriyle paylaşabiliyordu.

İlk olarak sosyal medya araştırmacısı Carlos Gil, gizlilik özelliklerinden bahsettikten sonra Facebook, basına bunu onaylayan bir açıklamada bulundu: “Bu bizim birkaç hafta önce piyasaya sürdüğümüz bir özellik. Herkese Açık özelliği arkadaşlarınıza ek olarak takipçilerinizin de hikayenizi görmesini sağlıyor. Sayfaların ne zaman Hikaye yayınlayabileceği konusunda ise Facebook: “Sayfaların paylaşımı için belli bir zamanlama söz konusu değil.”  açıklamasını yaptı.

Herkese açık paylaşım Facebook Hikayelere internet ünlülerinin platformda daha fazla popülarite kazanmasını sağlayabilir, Instagram Hikayeler'de olduğu gibi. Üstelik bu içerikler, ana sayfada yapılan paylaşımlardan çok daha fazla etkileşime sahip.

Facebook'un hikayeleri ana sayfanın üstünde göstermesinin katkısı oldukça fazla. Ve tabi ki bir çok kişinin Facebook’ta hikaye paylaşmadığını düşünürsek paylaşılan herhangi bir şey öne çıkabiliyor.

Herkese açık hikaye paylaşımı nasıl yapılıyor? 

Eğer herkese açık bir Hikaye paylaşmak istiyorsanız ana ekrandaki “Hikaye Ekle” butonuna bastıktan sonra fotoğraf ya da videonuzu paylaşabilirsiniz. Paylaşımın ardından kendi hikayenizi görüntüleyerek sağ üstteki üç noktadan oluşan “daha fazla” butonuna basın.

Hikaye Ayarlarını Düzenle” kısmını açarak “Arkadaşlar”ı “Herkese Açık” olarak değiştirin. Böylece son 24 saatte Facebook Hikayeler’de yer alan tüm hikayeleriniz ve bundan sonra paylaşacaklarınız herkes tarafından görüntülenebilecek. Hikayelerinizi kimin görüntülediğini görmek için izleyici sayısına basabilirsiniz. Bu şekilde hem hikayeyi gören arkadaşlarınızın isimlerini görüntüleyebilirsiniz hem de isimleri görünmeksizin kaç takipçinizin hikayenizi görüntülediğini görebilirsiniz.

Facebook daha önce 250 milyon günlük kullanıcıya ulaşan Instagram Hikayeler'in hızlı yükselişini açıklamıştı. Bu rakam Instagram’ın Snapchat’ten daha büyük olduğunu gösteriyor. Zira Snapchat’in tüm uygulama içerisinde sadece 166 milyon günlük kullanıcısı var. Üstelik Facebook tarafından sahiplenilmiş olan rakipleri, Snapchat’in büyümesini de yavaşlattı. Yine de Facebook henüz Messenger Day ya da Facebook Hikayeler’in kullanımı için herhangi bir istatistik açıklamasında bulunmuş değil.

Kullanım oranları hakkında çoğu insan sadece birkaç arkadaşının bu platformlarda gönderi paylaştığını söylüyor. Herkese açık paylaşabilme özelliğinin farkedilmesinin birkaç hafta aldığı düşünülürse Facebook Hikayelere olan ilginin oldukça düşük olduğunu söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.