Goldman Sachs: "Bitcoin'in rekor fiyata ulaşmadan önce birkaç dalgalanma daha yaşaması gerekebilir"

Goldman Sachs:

Bitcoin yüzde 9'un üzerinde bir düşüş yaşayarak şu anda 2460.01 dolardan işlem görüyor. Geçtiğimiz cuma günü, bölünmenin olmayacağı netleştikten sonra haftaya çok ciddi bir yükseliş ile başlayan bitcoin'in yaşadığı bu düşüşün, yükseliş sonrası yaşanan satışlardan kaynaklı olduğu söyleniyor.

Goldman Sachs Teknik Strateji Başkanı Sheba Jafari'ye göre, bitcoin'in rekor fiyata ulaşmadan önce birkaç dalgalanma daha yaşaması gerekebilir.

Jafari, 12 Haziran'da ulaşılan rekor değerin üzerine çıkabilmek için yaklaşık 5 dalgalanma daha yaşayabilir diyor. Bu dalgalanmalar sırasında ise 1,786 dolara kadar düşüş görülebileceğini belirtiyor.

Pazartesi günü müşterilerine gönderdiği bilgilendirmede Jafari, "korkmayın, haziran ayında ulaşılan rekor fiyattan sonra gerçekleşen düşüşler, şimdiden 5. dalganın başladığının habercisi olabilir ve bu dalgalanma sonrası 3,691 dolar gibi bir rekor fiyata ulaşılabilir" diyor.

Jafari'nin şimdiye kadar paylaştığı öngörülerinin doğru çıkmış olması, ona olan güveni artırıyor. Temmuz başında bitcoin'in 1.857 dolardan fazla düşmeyeceğini belirtmesi ve 3.000 dolara yaklaşan bitcoin'in düşüşe geçeceğini belirtmesi doğru tahminler olmuştu. Bu tahminin de doğru olması, 5. dalganın başladığını ve bitcoin'in yeni bir rekorla karşımıza çıkacağının habercisi diyebiliriz.

2017 yılında bitcoin'in yüzde 166 yükseldiğini unutmayalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.