Coder: Konya merkezli bilişim akademisinin dijital dönüşümü

Coder: Konya merkezli bilişim akademisinin dijital dönüşümü

2000'li yılların başı bilişim akademilerinin popüler olduğu yıllardı. Bundan 15 yıl önce Konya'da kurulan Coder Bilişim Akademisi de bu trende ayak uyduran ve sınıf dersleri vermeye başlayan bir kurumdu. Milenyumun ikinci 10 yılında ise çevrimiçi eğitim siteleri yükselişe geçti. Coder Bilişim Akademisi de bu değişimi gören kurumlardan biriydi ve artık Coder.com.tr üzerinden Türkiye'nin her köşesine eğitim veren bir çevrimiçi (online) eğitim girişimi olarak hayatına devam ediyor.

Ahmet Bircan tarafından kurulan Coder, ilk dijital dönüşümü 2014 yılında başlatmış. Haziran 2016'da ise fiziki sınıf derslerini kaldırarak tamamen uzaktan eğitime odaklanmış. Şu anda Coder eğitmenlerinden eğitim almak isteyen kullanıcılar seçtiği eğitimlerin ücretini internet üzerinden ödeyip bilgisayar başından sınıf derslerine katılıyor. Deneyimli ve sertifikalı uzmanlarla eğitim veren Coder'ın bu yaklaşımı hem dosya/ekran paylaşımına hem de akla takılan soruların anlık olarak sorulmasına imkân tanıyor.

Sadece video kaydıyla sunulan eğitimlerin tek yönlü olduğunu söyleyen Ahmet Bircan, ders tekrarı yapmak isteyenler kullanıcıları anladıklarını ve canlı eğitimleri kayıt altına alıp erişime açtıklarını da paylaşıyor. "Bu sayede derste kaçırdıkları en ufak bir noktaya hatta sordukları soru ve cevabına kadar tekrar edebiliyorlar." diye ekliyor. Bircan, Coder eğitmenlerinin kullanıcılardan gelen soruları e-posta yoluyla da yanıtladığını ve bu sayede eğitim deneyiminde çok olumlu bir artış sağladıklarını aktarıyor.

Bugüne kadar 15 farklı kurs içeriği ile hizmet veren ve 400'ün üzerinde öğrenciye ulaşan Coder, 8 kişilik bir ekiple çalışmalarını sürdürüyor. Küçük şehirlerde yaşayan herkesin kaliteli eğitimlere ulaşmasını istediklerini söyleyen Ahmet Bircan, neden dijital bir dönüşüm yaptıklarını da şöyle açıklıyor;

Ahmet Bircan, Coder Bilişim Akademisi

Yaklaşık 10 yıl boyunca bu alanda sınıf eğitimi verdik fakat bu sistemin katılımcılar üzerinde yeterince verimli olmadığını farkettik. Uzaktan eğitimdeki avantajlar, sınıf eğitiminin önüne geçtiğinde ve müşterilerimiz uzaktan eğitim ortamımızı deneyimlediklerinde ve verim oranı yükseldiğinde iş modelimizi tamamen uzaktan eğitime çevirdik. Ve sınıf eğitimlerini sonlandırdık.

Udemy gibi kaynaklarda çok başarılı eğitim içerikleri olsa da ağırlıklı çevrimdışı eğitim videoları içermesi ve uzun soluklu uzmanlık eğitimleri bulunmaması, kurumsal kimliği olup olmadığı kesin olmayan kişilerden eğitim alma riski gibi dezavantajlar bulunmakta. Ayrıca çevrimdışı videolarda derste bir konu anlatılırken, o anda aklınıza takılan her noktayı sorup cevabını alamıyorsunuz. Öğrenci o anda aklındaki soru işaretini kaldırmak için kendisi çaba sarfetmek, araştırmak zorunda. Deneyimli birinden doğru kaynak isteme ve daha hızlı ilerleme şansı yok.

Çevrimiçi eğitimler sınırları kaldırıyor

Artık üniversitelerin dahi yeniden şekillendiği bir dönemdeyiz ve bu dönüşümün en büyük nedeni sınırları ortadan kaldıran çevrimiçi eğitimler. Dolayısıyla Coder vb. uzaktan eğitim kurumlarının ciddi bir önem arzettiğine şüphe yok. Çünkü bazı konularda eğitim alabilmek için üniversiteye gitme veya büyük şehirlerde yaşama zorunluluğu ortadan kalkmış durumda. Elbette bu şekilde sunulan eğitimlerin kalitesi ve etkisi tartışılabilir ancak bu etkinin de ölçümleme yoluyla daha iyiye gideceğine inananlardanım.

Aşağıdaki videoda Coder'ı biraz daha yakından tanıyabilir, Coder'ın YouTube kanalında bazı eğitim videolarını görebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=xIVhJMfm3I0

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.