iOS 11 ARKit ile haritalara artırılmış gerçeklik eklenebiliyor

iOS 11 ARKit ile haritalara artırılmış gerçeklik eklenebiliyor

Apple iki aydan daha az bir süre önce WWDC'de iOS 11 ARKit Platformunu duyurmuştu. Geliştiricilerin iPhone ve iPad üzerinde artırılmış gerçeklik deneyimi sunmasını sağlayan ARKit ister tasarım alanında olsun, ister oyun şimdiye kadar bir çok farklı şekilde kullanıldı. Ancak ARKit'in bu defa bize artırılmış gerçekliğin haritaları ve navigasyonları nasıl geliştirebileceğini gösterdi.Apple'ın AR özelliklerini tüm dünyadaki kullanımına sunmasına neredeyse aylar var. Şu an sadece demo versiyonu kullanılabilen ARKit'ten beklentiler ise oldukça yüksek. Zira ARKit'in ekstra bir donanım olmadan, geniş bir kullanıcı ağı ve her gün platformun yeni özelliklerini kullanıma açan yazılımcıları var.

Görünen o ki, arttırılmış gerçekliği deneyimlemek isteyenler için en popüler platform ARKit olacak. Üstelik analistler, Apple'ın ürettiği VR ve AR başlıklarındaki satış oranlarına bakıldığında kullanıcıların bu yeni teknolojiyi daha çabuk sahipleneceğini düşünüyor.

iOS yazılım geliştiricisi Andrew Hart dün Twitter'da bir video paylaşarak ARKit ve CoreLocation üzerine yaptığı bir çalışmayı takipçilerine gösterdi. Videoda oklar ve çizgilerle arttırılmış gerçekliğin haritalarda ve yön bulmada kullanışlı olabileceğini gösteriyor.

Andrew Hart'ın daha önce paylaştığı bir başka video ise şehrin önemli yerlerini gösteren etiketleri göz önüne seriyordu.

ARKit iOS 11 piyasaya sürülmeden yani güz aylarının sonuna yaklaşmadan tamamen kullanıma açılmış olmayacak. Fakat yazılım geliştiricilerinin demo üzerinde yaptığı çalışmalara bakılacak olursa ARKit'in kullanıcılara sunabileceği çok şey var!

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.