Game of Coinball: Türkçe spiker seslendirmeli mobil futbol oyunu

Game of Coinball: Türkçe spiker seslendirmeli  mobil futbol oyunu

Dünya pazarına açılan yerli mobil oyunlar arasına katılan Game of Coinball (AndroidiPhone), küçükken bozuk parayla oynadığımız futbol oyununu mobil cihazlarımıza getiriyor.

Temmuz ayı başında yayınlanan Game of Coinball, adından da anlaşılacağı üzere bozuk paranın başrolde olduğu bir oyun. Oyunun temel tarzı üç bozuk para ile boş zeminde oynadığımız para oyunu olsa da, oyun tahtası üzerindeki çiviler tek bozuk parayla çivili tahta üzerinde oynadığımız para oyununu hatırlatıyor. Neticede hedefiniz değişmiyor ve kullandığınız parayı rakip kaleye atmaya çalışıyorsunuz. Hatalı bir hareket yaparsanız (faul, ofsayt) veya kaleci topu(parayı) yakalarsa sıranızı karşı tarafa devrediyorsunuz.

Soner Altıncit ve Mustafa Kilci tarafından geliştirilen Game of Coinball, toplam 3 yıllık geliştirmeyle yayına alınan bir oyun. Karakter tasarımı ve animasyon alanında 10 yılı aşkın tecrübeye sahip Soner Altıncit'in bir hobi projesi olarak başladığı oyun, Kilci'nin katılımıyla hız kazanmış ve Unity 3D motorunu kullanan oldukça kapsamlı bir oyun ortaya çıkmış.

Ücretsiz olarak indirilebilen oyunda hem bilgisayara karşı hem çevrimiçi olarak diğer oyuncularla maç yapabiliyorsunuz. Müsabaka modunda oynadıkça çeşitli ödüller kazanıyor, dilerseniz oyun içi ödeme yoluyla ekstra özellikler elde ediyorsunuz. Üç farklı zorluk seviyesinde oynanan Game of Coinball'da hem ulusal futbol kulüplerini (Siperde Birag, Etlateko Metrit vs.) hem de milli takımları seçmeniz mümkün.

Üç farklı dilde seslendirme desteği

Diğer yandan maçların Türkçe'de TRT spikeri Fatih Demirtaş tarafından seslendirilmesi oyuna ayrı bir keyif katıyor. Game of Coinball, küresel büyümeyi hedeflediği için İngilizce ve İspanyolca'da seslendirme desteği de sunuyor.

200 bin indirilmeyi geçti

Pepee, 4x4'lü, Kötü Kedi Şerafettin gibi animasyon/çizgi film projelerinde pay sahibi olan Soner Altıncit, yayınlanmasının üzerinden kısa süre geçse de gelen geri bildirimleri de dikkate alarak yeni bir sürüm üzerinde çalıştığını söylüyor. Oyunun popülerliği konusunda ise bir kaç bin liralık reklam desteği ve oyunseverlerin ilgisiyle ilk 2 hafta içinde 170 bin kez indirmeye ulaştıklarını söylüyor. Şimdiye kadar da toplam 205 bin indirme sayını geçtiklerini paylaşıyor.

Kısa süreli deneyimime dayanarak Game of Coinball'da maç kazanmanın pek kolay olmadığını söyleyebilirim ama oyunun Youtube kanalını biraz karıştırırsanız kendinizi hızlıca geliştirmeniz mümkün. Google Play ve App Store'a yönlendirelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.