Bitcoine alternatif olabilecek 6 kripto para birimi

Bitcoine alternatif olabilecek 6 kripto para birimi

Dün sizlere bitcoinin yaşayabileceği ayrımdan ve bu ayrımın doğurabileceği sorunlardan bahsetmiştik. Bitcoinin yaşabileceği dalgalanmadan korunmak için izlenebilecek yollardan biri ise başka kripto para birimlerine geçiş yapmak. Bu listemizde ise bitcoine alternatif olabilecek 6 kripto para birimini sizler için sıraladık.

Litecoin (LTC)

İlk olarak 2011 yılında karşımıza çıkan Litecoin (LTC), Google eski mühendislerinden Massachusetts Institute of Technology (MIT) mezunu Charlie Lee tarafından yaratıldı. Bitcoine oldukça benzer bir kripto para birimi olan Litecoin, şu an için 43.49 dolardan işlem görüyor.

Ethereum (ETH)

Bitcoinin ardından en popüler kripto para birimlerinden olan ve 2015 yılında Vitalik Buterin tarafından kurulan Ethereum, son zamanlarda düşüşe geçmiş olsa da Rusya’da devlet desteğini arkasına alarak dikkatleri çekmeyi başardı. Haziran ayında 413 dolar seviyelerine kadar yükselen Ethereum, şu an 194 dolardan işlem görüyor.

Zcash (ZEC)

Bir merkeze sahip olmayan açık kaynak kodlu kripto para birimi olan Zcash, 2016 yılında kullanıma sunuldu. Haziran ayının başlarında büyük bir yükseliş yakalayan fakat Temmuz ayı itibariyle düşüşe geçen Zcash'in pazar değeri ise 340 milyon dolar seviyelerinde. Haziran ayının başlarında ise pazar büyüklüğü 600 milyon dolar seviyelerine kadar çıkmayı başarmıştı.

Dash

Darkcoin olarak tanınan Dash, bitcoinin daha gizli bir versiyonu olarak hizmet veriyor. 2014 yılının Ocak ayında karşımıza çıkan Dash, Evan Duffield tarafından kuruldu. Şu an için 157 dolardan işlem gören Dash'in pazar büyüklüğü ise 1.16 milyar dolar. Dash madenciliğinin ekran kartlarının yanı sıra işlemcilerle yapılabildiğini de ekleyelim.

Ripple (XRP)

Gerçek zamanlı ve hızlı transferler vadederek rakiplerinden ayrılan Ripple (XRP), 2012 yılında kullanıma sunuldu. Diğer kripto para birimlerinin aksine madencilik ile çalışmayan Ripple'ın pazar büyüklüğü ise yaklaşık 1 yılda 235 milyon dolardan 6.9 milyar dolara kadar çıkmayı başardı.

Monero (XMR)

Güvenliği ile ön plana çıkan Monero, 2014 yılının Nisan ayında kullanıma sunuldu. Temeline bağış sistemini alan bir kripto para birimi oan Monero, yaklaşık 35 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Geçtiğimiz yılın Eylül ayı itibariyle yükselişe geçen Monero'nun pazar değeri Temmuz ayı itibariyle 529 milyon dolar seviyelerine yükseldi.

Listemizdeki kripto para birimlerinden herhangi birini daha önce kullandıysanız veya kullanmayı düşünüyorsanız yorum olarak aşağıda paylaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.