KutuAbonelik.com: Kutu abonelik modeli için kapsamlı e-ticaret altyapısı

KutuAbonelik.com: Kutu abonelik modeli için kapsamlı e-ticaret altyapısı

E-ticaret pazarının abonelik modelindeki girişimlerle yeni bir ivme kazanmasını beklerken bu dikeyde yeni bir e-ticaret altyapısı daha pazardaki yerini aldı: KutuAbonelik.com.

Umut İyigün tarafından kurulan Kutu Abonelik, abonelik modelli e-ticaret girişiminizi başlatmanız için gerekli tüm altyapıyı sunan bir girişim. Geçtiğimiz ay hizmet vermeye başlayan girişim, ödeme/sanalpos, kargo entegrasyonu, sanal santral, ek modüller ve yan satış kanalları gibi bir çok özellik sunuyor ve müşterilerinin sadece satışa odaklanmasını hedefliyor. Abonelik ürünleri ve tek ürün satışlarının yanısıra Hepsiburada, Sahibinden, N11, Gittigidiyor, SanalPazar üzerinden pazar yeri satışı da sunuyor.

Kurulum ücreti yok

Şu anda 3'ü yazılımcı olmak üzere 4 kişilik bir ekiple hizmet veren Kutu Abonelik, aldığım bilgilere göre ilk testlerini iyigunciftligi.com ile tamamlamış (abonelik modeliyle gezen tavuk yumurtasını satıyor). Bu dikeydeki yeni fikirlerin hayata geçmesine öncülük etmek isteyen Çanakkale merkezli girişim, ücretlendirme tarafında ise kurulum ücreti talep etmiyor ve makul bir teklif sunuyor. Aylık sabit ücret (şu anda 99TL) ve satıştan yüzde 1 komisyon alarak yukarıda bahsettiğim özelliklerde bir altyapıyı kullanmanızı sağlıyor.

Erken kalkan yol alır

Özellikle Unilever'in Dollar Shave Club'ı 1 milyar dolara satın alması abonelik modelindeki girişimlerin ne kadar önemli olabileceğini göstermişti. Dollar Shave Club'ın avantajı erken adım atarak istikrarı yakalamasıydı ve Türkiye'de Dollar Shave Club kadar olmasa da büyük işler yapılabileceğini söyleyebiliriz. Zira Türkiye pazarı henüz bu dikeyde oldukça yolun başında ve şimdi adım atacak girişimcileri 'erkenciler' olarak tanımlamakta bir beis görmüyorum.

Kutu Abonelik'i detaylı incelemek için ve varsa fikrinizi hayata geçirmek için kutuabonelik.com'u ziyaret edebilirsiniz. Bir başka örnek de Startsub idi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.