Facebook Messenger'da chatbot'lar keşfedilebilir hale geldi

Facebook Messenger'da chatbot'lar keşfedilebilir hale geldi

Facebook Messenger üzerinde yeni chatbot keşfini kolaylaştırmak için geliştirdiği "Discover" yani  "Keşfet" sekmesini devreye aldı. Şirketin geçtiğimiz Nisan'da düzenlediği F8 konferansında duyurulan bu özellik, ABD'deki kullanıcıların, işletmeler ve markalarla daha rahat etkileşime girebilmesi için bir fırsat olarak tanımlanıyor.

Tahmin ettiğiniz gibi bu özellik tamamen yeni bir bot keşfetmek üzerine kurgulanmış. Bu sekmeye girdiğinizde bot kategorilerine göz atabiliyor, botların özelliklerine bakabiliyor ve son zamanlarda etkileşime geçtiğiniz botları görüntüleyebiliyorsunuz.

Bu özellik, yeni bot keşfetme konusunda etkili olması bir yana, Facecbook'un geçtiğimiz yıl her hafta yeni özelliklerle, duyurularla yaymaya çalıştığı chatbot'lar üzerine tekrar yoğunlaşmaya başladığı anlamına da geliyor.

Facebook Messenger'da kullanılan aylık aktif 100 bin bot var

Facebook'un yapay zeka asistanı "M", Messenger özellikleri ile donatılmaya başlamıştı fakat görünüşe göre "M" ve Messenger tamamen ayrılacak ve ayrı ayrı konumlanacaklar. Facebook'un hedefinin, yenilediği Sayfaları şirketlerin ana sayfası; ve Messenger'ı da ana iletişim noktası haline getirmek olduğunu düşünecek olursak, şirketin bu yolda emin adımlarla ilerlediğini söyleyebiliriz. Chatbot'lar da bu hedefleri destekler nitelikte geliştiriliyor.

Keşfet özelliği eklendikten sonra Messenger chatbot'ları görünür hale gelecek ve geliştiricilerin chatbot'lara olan ilgisinin devam edip etmediğini de net olarak göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.