Tim Cook Apple'ın sürücüsüz otomobil çalışmalarını doğruladı

Tim Cook Apple'ın sürücüsüz otomobil çalışmalarını doğruladı

Apple'ın otonom sürüş sistemleri üzerinde çalışıp çalışmaması uzun zamandır teknoloji basınını meşgul eden konulardan biriydi. Bugüne kadar konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmayan Apple'ın CEO'su Tim Cook, Bloomberg ile yaptığı röportajda Apple'ın otonom sistemler üzerinde çalıştığını resmen açıkladı.

Hatırlatmak gerekirse Apple sürücüsüz otomobil testlerine başladığını geçtiğimiz Nisan ayında sizlere aktarmıştık. Otonom sistemler açıklaması ile malumu ilan eden Tim Cook, bunların bir bölümünü de sürücüsüz araçların oluşturduğunu söylüyor. Cook, açıklamasında otonom sistemlerin Apple'ın üzerinde çalıştığı tüm yapay zeka projelerinin "annesi" olduğunu da belirtiyor.

En zor yapay zeka projelerinden biri

En önemlisi olmasının yanı sıra otonom sistemlerin bugüne kadar üzerinde çalıştıkları en zor yapay zeka projelerinden biri olduğunu da ekleyen Cook, otonom teknolojisinin Apple'ı oldukça heyecanlandırdığını da açıkladı. Apple'ın üzerinde çalıştığı otonom teknolojilerinin sadece belirli bir bölümünün sürücüsüz otomobillerle ilgili olduğunu da ekleyelim. Apple, daha önce tahmin edildiği gibi, sürücüsüz bir otomobille karşımıza çıkmak yerine pazardaki önemli otomobil üreticilerinin sürücüsüz otomobilleri için yazılım geliştirmekle yetinebilir. Ancak Tim Cook'un "Projenin bizi nereye götürdüğüne bakacağız" açıklamaları, kapının açık bırakıldığı anlamına da geliyor.

Sürücüsüz otomobillerin şimdiden geleceğin en önemli teknolojilerinden olduğu bir gerçek. Apple'ın henüz oluşma aşamasındaki sürücüsüz otomobil pazarından büyük bir pay almak için çalışmalar yapması tabi ki sürpriz değil. Fakat otonom sürüş teknolojileri üzerine çalışmalar yapan tek teknoloji devi Apple değil. Google'ın kardeş şirketi olan Waymo, NuTonomy, Samsung ve Nvidia gibi önemli teknoloji markaları da otonom yazılımlar üzerinde çalışmalar yapıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.