ModaCruz 2 milyon dolarlık yeni yatırım turunu kapattı

ModaCruz 2 milyon dolarlık yeni yatırım turunu kapattı

Geçtiğimiz Ekim'de 1 milyon kullanıcıya ulaştığını duyuran ModaCruz, 2 milyon dolarlık yeni yatırım turunu kapattı. Seri B olma özelliğindeki yatırımla birlikte Modacruz'un bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 5 milyon dolara çıktı. Middle East Venture Partners (MEVP) liderliğinde gerçekleşen seri B yatırım turuna ModaCruz'un var olan yatırımcıları Nevzat Aydın ve Hummingbird de katıldı.

Modayı paylaşılan bir deneyime dönüştürmeyi hedefliyor

ModaCruz tarafından yapılan açıklamaya göre 2 milyon dolarlık yatırım, yeni açılımlar ve ürün sayısının arttırılması için kullanılacak. 2015 yılında Bebecruz ile yeni bir dikeye açılan girişim,  son olarak kozmetik dikeyini dahil etmişti platformuna. ModaCruz bu yönde adımlarını devam ettirecek gibi görünüyor.

ModaCruz kurucusu ve CEO’su Melis Güçtaş, yatırım ile ilgili yaptığı açıklamada, ModaCruz’u ilk kurduklarında ikinci el kültürünün bir tabu olduğunu ve bunu değiştirmeyi başardıklarını dile getiriyor. ModaCruz sayesinde yüz binlerce kadının ikinci el moda ürünlerini deneyimleme şansı bulduğunu sözlerine ekleyen Güçtaş, modayı paylaşılan bir deneyime dönüştürmeyi hedeflediklerini de belirtiyor.

2014 yılında 309 ürün ve 6 bin TL sermayeye kurulan ikinci el kadın moda ürünleri için pazar yeri ModaCruz, bugün 1 milyondan fazla kullanıcıya ve 6 milyon ürüne sahip. Modacruz, 30 dolarlık ortalama sipariş değerine sahip olduğunu da not ediyor. Bu, Türkiye'de moda dikeyindeki e-ticaret sitelerinin yaklaşık iki katı.

ModaCruz, 2014'teki 100 bin dolarlık yatırımın ardından 350 bin dolarlık bir yatırım da almıştı. 2015 yılında ise Hummingbird Ventures Capital'dan 2.5 milyon dolar yatırım alan ModaCruz, istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.