Microsoft yeni oyun konsolu olan Xbox One X'i tanıttı

Microsoft yeni oyun konsolu olan Xbox One X'i tanıttı

İlk olarak geçtiğimiz yıl düzenlenen E3 oyun fuarında duyurulan Microsoft'un yeni nesil oyun konsolu Project Scorpio, yaklaşık bir yılın ardından Xbox One X ismi ile tanıtıldı. Los Angeles'ta düzenlenen E3 2017 etkinliğinde tanıtılan Xbox One X, oyun tarihinin en güçlü konsolu olma iddiası ile yola çıkıyor.

Dünyanın en güçlü oyun konsolu

Tasarım anlamında Xbox One ve Xbox One S modellerine oldukça benzeyen One X, 7 Kasım tarihinde dünya genelinde satışa çıkacak. 499 dolar fiyat etiketine sahip olacak olan Xbox One X, tüm Xbox One aksesuarları ile entegre bir şekilde çalışabilecek. Rakibi konumunda olan Playstation 4 Pro'dan daha güçlü olan Xbox One X, 6 teraflop grafik işlem gücüne sahip. PS4 Pro'nun 4.2 teraflop işlem gücüne sahip olduğunu da hatırlatalım.

8 çekirdekli 2.3 GHz saat hızında çalışan AMD işlemci kullanan Xbox One X, 12 GB GDDR5 RAM'e sahip. 1 TB dahili depolama sunan Xbox One X, GTX 1080 gibi önemli ekran kartlarında da bulunan sıvı soğutma teknolojisini de kullanıyor. 900p ve 1080p oyunları 4K çözünürlüğünde ve 60 Fps oynatacak olan One X, şimdilik sadece siyah renk ve 1 TB dahili depolama seçeneği ile satışa sunulacak.

Oyun dünyası için PC çözümlerine en çok yaklaşan konsol olmayı başaran Xbox One X, toplamda b oyun ile gelecek. Son olarak 22 oyunun Xbox One X'e özel olacağını olacağını da ekleyelim. 22 oyunun içinde Crackdown 3, Forza Motorsport 7 ve Sea of Thieves gibi merakla beklenen yapımlar bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.