Microsoft Xbox One S'i ve Project Scorpio'yu duyurdu

Microsoft Xbox One S'i ve Project Scorpio'yu duyurdu

Microsoft, Los Angeles'da düzenlenen E3 oyun fuarında gerçekleştirdiği etkinlikte Xbox One'ın daha ince modeli Xbox One S'i resmi olarak duyurdu.

Daha ince formuyla, Xbox One'a göre yüzde 40 daha ince olan cihazın en büyük özelliği artık 4K desteğiyle 4K televizyonlarda çok daha iyi bir oyun deneyimi yaşatacak olması. Bunun yanı sıra Netflix ya da Amazon Instant Video gibi uygulamalar üzerinden yüksek kalitede seyir de mümkün olacak. Bununla birlikte HDR desteği de bu yeni ürünle birlikte gelecek. Xbox One S, şimdilik sadece beyaz renk varyasyonuyla karşımıza çıkıyor. Xbox One S'in güç ünitesi de cihazın içinde geliyor.

Xbox One S'in başlangıç fiyatı 500GB kapasiteli model için 299 dolar olarak belirlenmiş. Xbox One S'in 2TB'lık versiyonu için ise 399 dolar satış fiyatı ile ön sipariş toplamaya şimdiden başladı. Xbox One S'in 2TB'lık versiyonunun Ağustos ayında piyasada olması bekleniyor.

Son olarak, Microsoft'un Project Scorpio adını verdiği bir başka yeni konsol projesini de paylaştığını belirtelim. Çıkış tarihi 2017 olarak belirnen konsol 8 çekirdek işlemciye sahip olacak, 320GB hafızalı ve 4K oyun deneyimi için geliştirilecek. Project Scorpio'nun Xbox One ve Xbox One S'e geri uyumluluğu da olacak. Yani bu bir yeni nesil konsol değil, yenilenmiş ve güçlendirilmiş bir Xbox One anlamına geliyor gibi gözüküyor.

Project Scorpio ile henüz bir fiyat ya da detaylı bilgi sahibi değiliz fakat E3 fuarında Xbox One S'in tanıtımı için yayınlanan videoyu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.