Trenlist, Türkçe-İngilizce çeviriyle sinemayı buluşturan arama motoru

Trenlist, Türkçe-İngilizce çeviriyle sinemayı buluşturan arama motoru

Sinema ile çeviriyi bir araya getiren Trenlist, kullanıcılarına ilginç bir deneyim vaat ediyor. Filmlerde kullanılan cümleler için arama motoru olarak hizmet veren Trenlist, İpek Bilgisayar tarafından geliştirildi. Geçtiğimiz Mayıs ayında kullanıma sunulan Trenlist, tamamen ücretsiz bir platform.

Kendi yazdıkları botlar tarafından internet ortamında anonim olarak hazırlanan 14 binden fazla film çevirisini bünyesine ekleyelen Trenlist, içinde 7 milyondan fazla çeviri cümle bulunduruyor. Sadece İngilizce - Türkçe çevirelere odaklanan Trenlist, oldukça detaylı hizmet veriyor.

Örneğin bir Trenlist'te bir cümle arattığınızda sonuçlar kısmında cümlenin geçtiği film veya filmlere ulaşabiliyoruz. Sadece filmlerin ismini bulmakla kalmayan Trenlist, aratılan cümlenin filmin kaçıncı dakikasında söylendiğine kadar detaylı bilgiler paylaşıyor.

Yapay zeka projelerinde kullanılacak

Aratılan cümlenin birden çok versiyonu için öneriler de sunan Trenlist, sinemaseverler için oldukça eğlenceli bir araç olmayı başarıyor. Replik çevirilerinin yanı sıra sözlük olarak da hizmet verebilen Trenlist, yaklaşık 6 ay içerisinde geliştirildi. Kullanıcılarına katkıda bulunma seçeneği de sunan Trenlist, gönderilen çeviri dokümanlarını da listesine ekliyor.

Herhangi bir gelir modeli ve beklentisi bulunmayan Trenlist'in gelecekte yapay zeka projelerine kaynak oluşturmasını bekleniyor. Oluşacak olan geniş cümle çeviri deposunun ses tanıma, analiz etme ve sonuç üretip cevap verme üzerine kurulu bir yapay zeka projesi üzerinde kullanılacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.