Project Wing, drone’lar için geliştirdiği trafik kontrol sistemini başarıyla test etti

Project Wing, drone’lar için geliştirdiği trafik kontrol sistemini başarıyla test etti

Google ve Amazon’un drone ile teslimat konusunda ciddi çalışmalar yaptığını daha önce sizlere aktarmıştık. Yakın zamanda drone teslimatlarının başlaması ile oluşması beklenen hava trafiğini kontrol etmek isteyen Project Wing, geliştirdiği hava kontrol sistemini başarılı bir şekilde test etti.

2015 yılında insansız hava araçlarıyla teslimat gerçekleştirmek için yola çıkan Project Wing, geliştirdiği sistem sayesinde sadece teslimatları gerçekleştirmekle kalmayarak hava trafiğini de kontrol edecek. Projenin başında bulunan isimlerden olan James Burgess, Medium'dan yaptığı paylaşımla beraber Project Wing'in prototip aşamasındaki drone hava kontrol sisteminin testlerine başladığını duyurdu.

Gücünü Google servislerinden alıyor

NASA ve Federal Aviation Administration'ın organize ettiği testleri başarılı bir şekilde tamamlayan Project Wing, Harita da dahil olmak üzere pek çok Google servisi kullanıyor. Birden fazla drone'u için rota belirleyebilen ve hava trafiğini kontrol eden Project Wing, potansiyel çarpışmaları önleyecek.

James Burgess'in yaptığı açıklamalara göre önümüzdeki bir kaç yıl içinde binden fazla drone'un oluşturduğu trafiği de kontrol edecek olan Project Wing, Intel ve DJI yapımı olan Wing drone'ları ile pek çok teslimatı gerçekleştirmeyi hedefliyor. Son olarak Amazon'un drone üzerinden paraşütle ürün teslimatı yapmak için gerekli patenti aldığını da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.