Google'ın insansız hava araçlarıyla teslimat işi Project Wing, 2017'de başlayacak

Google'ın insansız hava araçlarıyla teslimat işi Project Wing, 2017'de başlayacak

İnternet ve teknoloji devi Alphabet (Google), 2014'te detaylarını açıkladığı Project Wing adlı insansız hava araçlarıyla teslimat servisini 2017 yılında başlatacağını duyurdu.

Drone olarak adlandırılan insansız hava araçlarının ticari potansiyeli giderek artıyor ve Google da bu potansiyeli kullanmak istiyor. Larry Page'in yaptığı açıklamaya göre Google X altında başlatılan Project Wing projesi, 30 dakika içinde en fazla 2,3 kilogram (5 pound) ağırlığındaki ürünleri istenen adrese güvenli bir şekilde ulaştırmayı hedefliyor.

Google elbette bu alana kendi ürünlerini taşımak için değil, uzun vadede tüm dünyadaki küçük boyutlu dosya/ürün transferleri için giriş yapıyor. Project Wing'in baş yöneticisi David Vos'un yaptığı açıklamaya göre Avustralya'da bu yılın başında yapılan uçuş testleri başarılı olmuş.

Bilindiği gibi Amazon ve Alibaba da bu İHA ile kargo işine önem veriyor ve Google'ın attığı sağlam adımlarla pazardaki ilk oyuncu olabileceği düşünülüyor. Ancak bu alanda oldukça hevesli ve aktif olan Amazon'un Google'dan önce davranabileceğini de kabul etmek gerek.

Project Wing, Avustralya'daki ilk testlerde afet yardımları ve tıbbi ürün tedariği için kullanılmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.