Amazon drone üzerinden paraşütle ürün teslimatı patentini aldı

Amazon drone üzerinden paraşütle ürün teslimatı patentini aldı

E-ticaret devi Amazon aldığı bir patent ile drone ile teslimatların yapılması konusunda kararlılığını birkez daha göstermiş oldu. Bugüne kadar drone ile teslimat yapılması konusunda testlerini gerçekleştiren Amazon, drone ile farklı teslimat yöntemlerini deniyordu.

Amazon'un son olarak ise özel bir patent aldığı ortaya çıktı. Bu patent sayesinde Amazon diğer e-ticaret sitelerine karşı da avantaj elde edecek.  Çünkü alınan patent, e-ticaret aracılığıyla aldığınız ürünlerin drone ile sizin bulunduğunuz bölgeye gelmesini ve sonrasında ise drone üzerinden atılarak paraşütle teslim edilmesini içeriyor.

Amazon paraşüt ile teslimatta sorun yaşayabilir mi?

Patente göre drone direkt olarak siparişi veren müşterinin adresine gidiyor. Drone teslimat yapacağı adrese ulaştıktan sonra ürünü havadan dikey olarak bir paraşüt aracılığıyla atıyor. Drone ile teslimat edilen bu paketlerin boyutlarına göre farklı paraşüt tipleri kullanılıyor. Bununla birlikte ürünlerin kırılmamasını ve zarar görmemesini sağlamak üzere kutular da sarsıntı şoklarını engelleyebilen bir özelliğe sahip. Ancak yine de mevcut hava koşulları drone ile teslimatı etkileyebilecek en büyük etkenlerden.

Amazon'un aldığı patent ile birlikte drone ile teslimat programını da bu patente uygun olarak yönlendirmesi bekleniyor. Çünkü drone'ların özellikle şehir içinde bölgelerde teslimat yapabilmek adına iniş ve kalkış yapması hem bir maliyet hem de havacılık açısından belli riskleri de içerisinde barındırıyor. Havadan paraşütle teslimat böylece drone'ların iniş ve kalkış yaparken harcayacağı enerjiden de tasarruf edilmesine aracılık ediyor. Amazon'un düşünmesi gereken bir diğer konu ise elbette paraşütün doğru alana inecek şekilde atılması olacak gibi gözüküyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.