Vole: Spor camiasından ünlü kullanıcılarıyla dikkat çeken mobil sosyal ağ

Vole: Spor camiasından ünlü kullanıcılarıyla dikkat çeken mobil sosyal ağ

Mobil sosyal ağlar Instagram'dan sonra hayatımızda kalıcı bir yer edinmeye başladı ve Türkiye'de de çeşitli mobil sosyal ağ denemelerine şahit olduk. Spor odaklı sosyal ağ Vole (iOS, Android) de bu dikeye giren yeni uygulamalardan biri ve kendi dikeyinde emin adımlarla yol alıyor.

Vole, futbol ağırlıklı bir çizgiye sahip olsa da sporu hayatının bir parçası haline getiren herkese ulaşmayı hedefliyor. Instagram'ın spor odaklı dikeyi olarak tanımlayabileceğimiz Vole de fotoğraf/video odaklı bir sosyal ağ ve kullanıcılar tıpkı Instagram'da olduğu birbirlerini takip edip mesajlaşabiliyor ve yeni kullanıcıları keşfedebiliyor.

Anket özelliği, ünlüler ve ödüller...

Diğer yandan Vole, Instagram'dan farklı, kullanıcı etkileşimini artıran özelliklere de sahip. Anket özelliğiyle belirli konularda görüş toplayan veya diğer anketlere katılan kullanıcılar,  'Özel Vole Odası'nda spor dünyasının ünlü isimlerine sorularını yöneltiyor.

Sinan Engin, Ahmet Çakar, Abdurrahim Albayrak, Merve Toy, Ertem Şener, Serdar Ali Çelikler, Umur Talu ve Fatih Altaylı gibi spor camiasında tanınan isimler de VOLE’yi aktif olarak kullanıyor ve düzenli olarak paylaşım yapıyor. Abdurrahim Albayrak ve Tugay Kerimoğlu ise Vole'ye yeni katılan tanıdık isimlerden.

Deneyimli bir kurucu ekibe sahip

Vole'nin kurucu ekibi kendi alanında deneyimli 3 önemli isimden oluşuyor; Gittigidiyor’un kurucu ortaklarından, internet teknolojileri konusunda büyük tecrübe sahibi Tolga Kabataş, Bank of Amerika ve Boston Consulting Group gibi önemli şirketlerde tecrübe kazanan ve Harvard Business School’da yüksek lisans eğitimini tamamlayan Sinan Aras, Habertürk Gazetesi’nde spor yazarlığı yapan 40 yıllık tecrübeye sahip duayen gazeteci Umur Talu. QNB Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras ve TEB Paribas Yönetim Kurulu Başkan Vekili Varol Civil ise Vole'ye çekirdek yatırımı yapan önemli isimler.

Vole'nin kurucu ortaklarından Tolga Kabataş'tan aldığım bilgilere göre Vole, 10 hafta gibi kısa bir sürede 150 bine yakın kayıtlı kullanıcıya ulaşmış ve hızlı bir büyüme eğilimi yakalamış durumda. Kullanıcıların hafta içi ortalama 12-15 bin, haftasonu ise 20 bin aktif kullanıcının uygulamada olduğunu paylaşan Kabataş, "Kullanıcılarımız ortalama 2-3 kere uygulamayı açmakta ve 6-8 dakika arasında zaman geçirmektedirler. Klasik sosyal mecralara gore etkileşim daha yüksek seyrediyor." diye ekliyor.

Troll değil, centilmen

Kabataş, bir yandan da sadece telefon numarasıyla kayıt alındığı söylüyor ve sahte/troll hesaplardan korunmuş bir sosyal ağ olduklarını ifade ediyor.Kabataş'a göre telefonla kayıt almanın uygulama içindeki davranışları da olumlu yönde etkiliyor. Dolayısıyla Vole, kendini trollerin değil, aynı konuda paylaşım yapan centilmen kullanıcıların sosyal ağı olarak görüyor.

Özetleyecek olursam mobil sosyal ağların tartışılmaz bir değeri var ve Vole'nin bu alanda atılabilecek en mantıklı adımlardan biri olduğunu söyleyebiliriz. Vole, elbette Instagram ve diğer sosyal ağların gölgesinden kurtulamayacaktır ama büyüme tarafındaki zorlukların ünlü isimler sayesinde aşıldığı da bir o kadar net. Ayrıca Vole'nin çatı şirketi olan Pudra Yayıncılık'ın kadınlara özel bir mobil sosyal ağı Pudra ile bu dikeyde önemli bir tecrübe sahibi olduğunu da son olarak eklemiş olayım.

Spora ve özellikle futbola ilgi duyuyorsanız Vole'yi Appstore'dan ve Google Play'den indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.