Herkesi seyahat acentası yapmak isteyen TRVL, 2,5 milyon euro yatırım aldı

Herkesi seyahat acentası yapmak isteyen TRVL, 2,5 milyon euro yatırım aldı

Paylaşım ekonomisinin geleneksel modelle iş yapan sektörleri kökünden değiştirdiğine bir çok kez şahit olduk. TRVL.com ise işi biraz daha farklı ele alıyor ve herkesin bir seyahat acentası gibi para kazanmasını amaçlıyor.

Özetlemek gerekirse TRVL.com'a üye olup tatil.trvl.com gibi kendinize özel bir alt alan adı alıyorsunuz. Bu sayfayı tercihlerinize göre kişiselleştirip çevrenizle paylaşıyor ve yapılacak rezervasyonlardan yüzde 10'a varan komisyon kazanıyorsunuz. TRVL, kullanıcılara ekstra bir tutar yansıtmıyor ve kişiden kişiye tatil önerilerinin gücüne güvenerek sektörü değiştirmek istiyor.

2,5 milyon euro yatırım aldı

Yıllar önce dijital dergi platformu Prss'i Apple'a satan girişimciler (Jochem Wijnands & Michel Elings) tarafından kurulan TRVL, Amsterdam merkezli bir girişim ve şu anda 12 kişilik bir ekiple sıradışı bir başarı daha yakalamak istiyor. Üstelik TRVL'in başarılı olacağına gönülden inananlar sadece girişimin kurucuları değil. 2,5 milyon Euro (yaklaşık 10 milyon TL) tutarındaki yeni yatırım, yatırımcıların da "kişiden kişiye seyahat danışmanlığı" fikrine inanmaya başladığını gösteriyor. TRVL, bu yatırım ile hızlı bir büyüme yakalamayı hedefliyor.

TRVL'in CEO'su Jochem Wijnands, kendisi ve çevresindeki kişiler için seyahat araması/rezervasyonu yapan her kullanıcının aslında seyahat acentası rolü üstlendiğini söylüyor ve bu eylem için ödüllendirilmeleri gerektiğini ekliyor. Wijnands'ın bu yolda kararlı olduğu kesin ancak regülasyonlar vb. engellerin TRVL'in karşısına çıkması mümkün. Dahası gerçek seyahat acentalarının da bireysel kullanıcılar gibi kendi sayfalarını oluşturarak bu rüzgara katılacağından emin olabiliriz.

Özetle TRVL'in etkili ve farklı bir çıkış yaptığı malum ancak iş modelini ispatlaması için biraz zamana ihtiyacı var. En azından şu anda sadece İngilizce olan içeriklerin farklı dillere çevrilmesi, TRVL'in başarısı için anlamlı bir katkı sağlayabilir. Eğer seyahat rehberliğinize güveniyorsanız şimdiden trvl.com'a üye olup kendi sayfanızı oluşturabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.