Mekanda sıra bekletmeyen yemek siparişi uygulaması: You Order App

Mekanda sıra bekletmeyen yemek siparişi uygulaması: You Order App

Yemek siparişi dikeyindeki yeni girişimler mobil tarafta sahaya çıkmaya devam ediyor. Bunun son örneği de mekanda sıra beklemeden yemeğinizi almanızı sağlayan You Order App (iOS & Android) oldu.

You Order App, çevrenizdeki mekanlardan yemek siparişi verdiğiniz ama yemeğinizi gidip mekanda yediğiniz (veya teslim aldığınız) bir uygulama. Yani Yemeksepeti'nin aksine yemeğiniz siz gelmiyor, siz yemeğinizi almaya gidiyorsunuz. Mobil uygulamadan siparişinizi verdikten sonra tek yapmanız gereken yemeğinizin hazır olduğuna dair bildirimi beklemek. Bu bildirimi aldığınızda mekana gidip telefonunuzdaki barkodu okutarak sıcak yemeğinizi alabiliyorsunuz.

Kısaca YOU olarak anılan uygulama, bu modelle müşterilerin yemek sırası bekleme derdinden kurtulacağını savunuyor ve mekanları da paket sipariş gönderme zahmetinden kurtarıyor. Özellikle 'fast food' tarzı zincir mağazalarla büyümesi mümkün gözüken You Order App, Appstore ve Google Play'da yerini almış ama halen uygulamanın test aşamasında olduğunu belirtelim. Uygulama içinde yemek siparişi verebileceğiniz mekan sayısı şimdilik kısıtlı (en azından bizim bölgemizde) fakat önümüzdeki dönemde sayının giderek artacağını söyleyebiliriz.

Buğra Gürdal ve Tanıl Çokşenim'in kurucusu olduğu Ultimate Needs tarafından geliştirilen You Order App'in yemek siparişi dikeyine renk kattığı malum. Fakat bu dikeyde ve bu modeldeki ilk girişim olmadığını da söyleyelim. Mart ayında tanıttığım Joker Menü de dışarda yemek yemek isteyen ama sıra beklemek istemeyenleri hedefleyerek bu alanda farklı bir çıkış yapmıştı. Barkomenü ise mekan içine girdikten sonraki siparişlere aracılık yapmaya başlamıştı.

Yeme-içme sektörünün birden fazla girişim veya uygulamayı besleyecek kadar büyük olduğu malum ama kullanıcıların deneyime ve avantajlara göre tercih yapacağı da bir o kadar net. Bu dikeydeki rekabetin ve kullanıcı eğilimlerinin nasıl şekilleneceğini izlemeye devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.