Barkomenü: Menüleri dijitalleştirmek isteyen mobil girişim

Barkomenü: Menüleri dijitalleştirmek isteyen mobil girişim

Hizmet sektöründe kullanılabilecek ilginç bir girişim olarak karşımıza çıkan Barkomenü, cafe ve restoranlardaki menüleri dijitalleştirmeyi hedefliyor. Tolga Şen, Hakan Karabidek ve Tayfun Hakyemez tarafından geçtiğimiz yılın Mayıs ayında geliştirilmeye başlanan Barkomenü, 1 Şubat 2017 tarihinde iOS ve Android platformları için kullanıma sunuldu.

Genelde bir restorana gittiğinizde karşınıza çıkan menü bekleme problemini bir mobil uygulama yardımıyla ortadan kaldırmayı amaçlayan Barkomenü, kullanıcılarına anlaşmalı işletmelerin menülerine ulaşma imkanı tanıyor. Masalarda bulunacak olan QR kodlar sayesinde garson veya herhangi bir görevliye ihtiyaç duymadan sipariş vermenize olanak da sağlayan Barkomenü, çeşitli ödeme seçeneklerine de sahip.

Garson ve hesap bekleme derdine son!

Kredi kartı veya uygulama içerisinden yükleyebileceğiniz Barko TL’lerle ödeme imkanı sunan Barkomenü, nakit öde seçeneğiyle birlikte mobil uygulama üzerinden hesap istemenize de olanak tanıyor. Kullanıcı deneyimi anlamında başarılı sayılabilecek bir mobil uygulamaya sahip olan Barkomenü, tasarım konusunda yapabileceği ufak değişiklikler sayesinde mobil uygulamasını daha da geliştirebilir.

Şu an için Çanakkale'de 4, İstanbul’da 1 olmak üzere toplamda 5 işletme tarafından kullanılan Barkomenü, 137 kullanıcıya sahip. Anlaşmalı olduğu işletmelerle ilgili kullanıcı yorumları ve adres bilgileri de sunan Barkomenü, günlük hayatımızda sıkça karşılaştığımız menü, garson ve hesap bekleme gibi problemleri ortadan kaldırabilecek başarılı bir alternatif. Tam olarak aynı işlevi görmese de Protel'in benzer bir e-menü sistemi sunduğunu da iletelim.

Henüz herhangi bir yatırım almayan Barkomenü için toplamda 120 bin TL harcanmış. Satış başına komisyon şeklinde bir gelir modeline sahip olan Barkomenü, eğer anlaşmalı işletme sayısını arttırabilirse kısa süre içerisinde pek çok mobil kullanıcı tarafından tercih edilebilir.

Barkomenü’nün hedefi ise kısa süre içerisinde tüm Türkiye’ye yayılarak, cafe, restoran, otel, pansiyon ve konaklama alanlarında Barkomenü uygulamasının kullanılması. Dilerseniz Barkomenü uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.