Surface ailesinin yeni üyesi, Microsoft Surface Pro tanıtıldı

Surface ailesinin yeni üyesi, Microsoft Surface Pro tanıtıldı

2015 yılında karşımıza çıkan Surface Pro 4'ün selefi olarak tanıtılan Surface Pro, tasarım anlamında büyük değişiklikler yaşamasa da, özellikle pil performansı alanında ciddi iyileştirmelere kavuşmuş. Surface Pro ailesinin diğer üyeleri gibi harici klavye ve kalem desteğine sahip bir tablet olarak gelen yeni Microsoft Surface Pro, Mayıs ayının başında tanıtılan Surface Laptop modeline oldukça benziyor.

8.5 mm kalınlığında ve 768 gram ağırlığında olan Surface Pro, 12.3 inç büyüklüğünde PixelSense teknolojisine sahip bir ekranla geliyor. 2736 x 1824 piksel çözünürlüğünde olan Surface Pro'nun PPI değeri ise 267. USB 3.o, kart okuyucu, kulaklık giriş ve Mini Display portu gibi bağlantı seçenekleri sunan Surface Pro, günümüzün en önemli bağlantı standardı olan USB Type C portuna ise sahip değil.

7. nesil Intel Core m3, i5 ve i7 işlemci seçeneklerinin yanı sıra 4/8/16 GB RAM seçenekleri sunacak olan Surface Pro, grafik işlemci tarafında ise Intel HD Graphics 615/620 ve Intel Iris Plus Graphics 640 kullanacak. Windows 10 Pro işletim sistemi ile gelecek olan yeni Surface Pro, 128, 256, 512 ve 1TB dahili depolama seçenekleri de sunuyor. m3 ve i5 işlemci kullanan modellerin fansız tasarıma sahip olacağını da ekleyelim.

https://www.youtube.com/watch?v=TwWs2jIy4js

13.5 saatlik pil ömrü

Önde 5 arkada ise 8 megapiksellik kameraya sahip olacak olan Surface Pro, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac ve Bluetooth 4.1 kablosuz bağlantılarının yanı sıra LTE desteği de sunacak. Bataryası ve pil performansı ile dikkatleri çekecek olan Surface Pro'nun tahmini pil performansı ise 13.5 saat. Surface Laptop modelinde de kullanılan alkantara kumaşla kaplı klavye ile kullanılabilecek olan Surface Pro, Surface Studio modeli ile tanıtılan ve çizim işlemlerini oldukça kolaylaştıran Dial desteğine de sahip olacak.

Son olarak Surface Pro'nun fiyatından bahsedecek olursak, tabletin giriş modelinin fiyatı 799 dolar. Tabii ki klavye, kalem ve Dial ürünlerinin ayrı olarak satıldığını da ekleyelim. Klavye 129, kalem ve Dial ise 99 dolardan başlayan fiyat etiketleri ile satın alınabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.