Paul Doany: Türk Telekom'un değerini yeni girişimlerle artırmak istiyorum

Paul Doany: Türk Telekom'un değerini yeni girişimlerle artırmak istiyorum

Webrazzi ofisinde bugün de Türkiye teknoloji sektöründen çok önemli bir ismi, Türk Telekom CEO'su Dr. Paul Doany'i ağırladık. Canlı yayında Webrazzi Kurucusu Arda Kutsal'ın sorularını yanıtlayan Doany, kişisel hikayesinden başlayarak Türk Telekom'un ve kendisinin girişimciliğe bakışını anlattı.

Türkiye internet ekosisteminde yaptığı çeşitli melek yatırımlarla da bilinen Doany, 30'lu yaşlarında telekom sektörüne hizmet veren ilk şirketini kurduğunu söyledi ve elektronik mühendisliği okumasına rağmen çok teknik biri olmadığını dile getirdi. İşin yönetim ve bağlantı kurma tarafında ilerlediğini paylaşan Doany, Saudi Oger Grubu'nun şirketini satın almasıyla girişimcilik ruhunu biraz baskıladığını dile getirdi.

Doany'nin yatırımları

Türk Telekom CEO'su olduktan sonra Argela, Innova ve Sobee gibi önemli şirketlerin satın alınmasına öncülük eden Doany, bu sayede girişimcilerle yeniden çalışma şansını yakalamış. Bu noktada hatırlatmak gerekirse Doany'nin Grou.ps, Befunky, 3D Yogurt, HGS, Mobilexpress gibi bildiğimiz girişimlere de yatırım yapmıştı ve şu anda yenilebilir enerji alanında da bir yatırımı bulunuyor. Doany, bu yatırımdan bahsederken Türkiye'de iyi mühendislerin olduğundan da bahsetti.

"Girişimciler Türkiye gibi bir pazara sahip oldukları için çok şanslı"

Türk Telekom'da dijital bir gelecek inşa etme vizyonuna sahip olduğunu söyleyen Doany, Türk Telekom'un PİLOT girişimcilik programını önemsediğini ve yeni girişimlere yatırım yapmak konusunda istekli olduğunu paylaştı. Doany, Türkiye'nin genel anlamda önemli bir pazar olduğunu söyledi ve bir çok ülkedeki girişimcinin böyle bir yerel pazara sahip olmadığının altını çizdi. (Pilot programına 21 Mayıs'a kadar başvurabilirsiniz.)

"Türk Telekom'un değerini yeni girişimlerle artırmak istiyorum"

Paul Doany, son yatırımını Türk Telekom'daki görevine yeniden başlamadan 3 ay önce yaptığını ve şu anda yeni yatırım yapmaya çok açık olmadığını paylaştı. Diğer yandan şu anda Türk Telekom'un piyasa değerini yükseltmeye odaklandığını ve şirket değerinin yüzde 10-15'nin yeni girişimlerden kaynaklanmasını hedeflediğini ekledi.

Hatırlatmak gerekirse Doany şu anda Türk Telekom'daki ikinci CEO'luk dönemini sürdürüyor. 2011 yılında Türk Telekom'dan ayrılan Doany, Eylül 2016 tarihinde yeniden Türk Telekom’un CEO’luğuna getirilmişti. Aşağıda bugünkü canlı yayının tamamını (İngilizce olarak) izleyebilirsiniz. Türkçe altyazılı videomuzu da yakında sizlerle paylaşacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.