İnternette bulabileceğiniz en iyi machine learning dersleri

İnternette bulabileceğiniz en iyi machine learning dersleri

Machine learning ya da makine öğrenmesi bugünün yazılımcılarının karşılaştığı en büyük tehdit ve aynı zamanda fırsatlardan biri. Kulağa klişe gelse de işe bugünden başlayıp machine learning üzerinde çalışmaya başlayan yazılımcılar, makineler onların yerine kod yazmaya başlayıncaya kadar, sınıf atlayacak gibi görünüyor, en azından bir süre. Keza machine learning öğrenmenin de eşiği gittikçe düşüyor. İnternette machine learning öğrenebileceğiniz sağlam kaynakların sayısı her geçen gün artıyor.

Bu kaynakları incelemesiyle ünlü David Venturi, son dönemde yoğun ilgi gören machine learning konusuna el attı. Class Central ile birlikte online machine learning kurslarını değerlendiren Venturi, kursların içerik ağırlıkları, talebe göre olmaları/sıklıkları ve interaktif olup olmadıkları gibi kriterleri esas almış. Detayları Medium'da paylaşana Venturi'nin listesine göre, kullanıcıları tarafından en yüksek oyu alan online machine learning dersleri şu şekilde:

Stanford University - Machine Learning (Coursera)

Google Brain kurucusu ve yapay zeka gurusu Andrew Ng tarafından, 2011 yılından bu yana verilen online dersler listede ilk sırada yer alıyor. Machine Learning'i tüm yönleriyle ele alan kurs İngilizce dilinde veriliyor ancak Türkçe altyazısı yok. 5 video ve 10 okumadan oluşan müfredat 11 haftada tamamlanıyor. Kursun iki haftası derin öğrenme ve nöral ağlar konularına ayrılmış. Quiz'lerle notlanan derste verilen ödevler MATLAB ya da Octave kullanılarak yapılıyor.

Columbia University - Machine Learning (edX)

Machine Learning'in hem teori hem pratiğiyle ilgili övgü alan Prof. John Paisley tarafından verilen dersler, alanda temel konseptleri öğrenmek isteyenlerden tam not alıyor. 12 hafta süren kursu tamamlamak için haftada 8-10 saatinizi ayırmanız bekleniyor. Bunun için calculus, lineer cebir, istatistik, olasılık ve kodlama konularında iyi olmanız gerekiyor. Verilen ödevleri Python, Octave ya da MATLAB üzerinden yapabiliyorsunuz. Ücretsiz dersler sonunda sertifika almak isterseniz 300 dolar ödemeniz yeterli.

Machine Learning A-Z™: Hands-On Python & R In Data Science (Udemy)

Hem Python hem R kullanıcılarına hitap eden nadir derslerden biri Udemy üzerinden veriliyor. Veri bilimciler tarafından öğretilen derler, kodlama ve matematikten anladığını düşünen öğrenci adaylarını hedefliyor. 40,5 saatlik ders için toplam 10 dolar ödemeniz gerekiyor.

https://youtu.be/JbuYJTbmYEk

İnternette bulabileceğiniz en iyi üç online machine learning dersiyle birlikte bizim ilgimizi çeken alternatifler de şu şekilde sıralanıyor:

The Analytics Edge (MIT/edX)

R kullanan ders analitik odaklı ancak içeriği machine learning ağırlıklı.

Python for Data Science and Machine Learning Bootcamp (Jose Portilla/Udemy)

Machine learning ile birlikte veri bilimcisi olmak isteyenlerin ilgisini çekebilecek bir ders.

Lazy Programmer serileri (Udemy)

 Veri bilimcisi ve büyük veri mühendisi lazy Programmer'ın yapay zeka odaklı kursları içinde Machine learning serileri ilgililerin mutlaka bilmesi gereken adreslerden.

Machine Learning by Georgia Tech (Udacity)

Üç aşamalı kurs, Supervised, Unsupervised ve Reinforcement learning tekniklerini ayrı ayrı öğretiyor.

Machine Learning Engineer Nanodegree (Udacity)

Machine Learning müdendisi olmak isteyenler için alternatif bir derece sağlıyor.

AWS Machine Learning: A Complete Guide With Python (Udemy)

Bulut tabanlı machine learning algoritmalarını uygulamalarınıza nasıl entegre edeceğinizi açıklayan bir müfredatı var.

Introduction to Machine Learning & Face Detection in Python (Udemy)

Machine Learning'e giriş ile birlikte yüz tanıma algoritmalarını  nasıl kullanacağınızı öğretiyor. Tensor Flow gibi Google ve Facebook'un kullandığı teknik ve servisler gibi güncel konular müfredata dahil edilmiş.

University of Washington - Machine Learning Specialization (Coursera)

Principles of Machine Learning (Microsoft-edX)

Machine Learning for Trading (Udacity)

John's Hopkins University - Practical Machine Learning (Coursera)

Goldsmiths, University of London - Machine Learning for Musicians and Artists (Kadenze)

Applied Machine Learning in Python (Coursera)

Machine Learning Serileri (DataCamp)

Deneyip, önerdiğiniz ya da önermediğiniz kursları yorumlarınızla paylaşabilirsiniz. Serimiz Türkçe derslerle devam edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.