Didi 50 milyar dolar değerlemeyle 6 milyar dolar yatırım alıyor

Didi 50 milyar dolar değerlemeyle 6 milyar dolar yatırım alıyor

Özel araç çağırma uygulaması Didi Chuxing, 50 milyar dolar değerlemeli bir yatırım turunu kapatmaya oldukça yakın. Bloomberg'in paylaştığı bilgilere göre Çinli girişim değerleme açısından Uber ile arasındaki farkı büyük ölçüde kapatacak.

Didi, bildiğiniz gibi Çin pazarındaki rekabette Uber'i saf dışı etmiş ve Uber'in yerel operasyonunu devralmıştı. Bu zaferden sonra küresel pazarda da Uber'i alt etmek isteyen Didi, ABD'de Lyft ile, Hindistan'da ise Ola ile anlaşmalar yapmıştı. Beklenen yeni yatırım turu da Çinli girişimin değerini Uber'e yaklaştırırken, Lyft, Ola ve Grab gibi girişimlerle arasındaki farkın da iyice açılmasını sağlayacak.

Konuya yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre Didi'nin alacağı yatırım 5-6 milyar dolar seviyesinde. Bu tura katılması beklenen yatırımcılar arasında Bank of Communications, China Merchants Bank, SoftBank ve Silver Lake gibi büyük yatırımcılar var. SoftBank'ın 100 milyar dolarlık yatırım fonuyla büyük yatırımlar yaptığı malum ama Silver Lake'in de kısa süre önce 15 milyar dolarlık büyük bir fon kapattığını belirtmekte fayda var.

Didi, en değerli girişimler sıralamasında ikinci sıraya yerleşecek

Didi, şimdiye kadar Apple, China Life gibi yatırımcıları arkasına almış ama son yatırım turunda 50 milyar doların çok altında, 28 milyar dolardan değerlenmişti. Yeni yatırım turu beklendiği gibi gerçekleşirse Didi, 68 milyar dolar değerlemeli Uber'in ardından ikinci sıraya yerleşecek. Aşağıdaki tabloda Didi'yi Xiaomi ve Airbnb takip ediyor ama Alibaba'nın iştiraki Ant Financial'ın da 50 milyar dolar değerlemeden yatırım aldığını hatırlatmadan geçmeyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.