Nintendo Mart ayından bu yana 2.74 milyon Switch satışı gerçekleştirdi

Nintendo Mart ayından bu yana 2.74 milyon Switch satışı gerçekleştirdi

Geçtiğimiz Ekim ayında tanıtıldığından bu yana büyük ses getiren Nintendo Switch, 3 Mart tarihinde satışa çıkmıştı. 2016 mali yılının son çeyreğinin finansal raporlarını açıklayan Nintendo, yaklaşık 2 ay içerisinde 2.74 milyon üniteden fazla Nintendo Switch satışı gerçekleştirdiğini duyurdu

Finansal çeyrek raporlarında 4.4 milyar dolar ve 921 milyon dolar kâr açıklayan Nintendo geçtiğimiz yıla oranla kârını ciddi bir şekilde arttırdı. Bir önceki yıl 4.5 milyar dolar gelir elde eden Nintendo'nun kârı ise 148 milyon dolar seviyelerindeydi.

Tabii ki bu başarının sadece Switch oyun konsolu sayesinde kazanılmadığını, konsolla birlikte tanıtılan The Legend of Zelda: Breath of the Wild oyunun da oldukça yüksek satış rakamlarına ulaştığını belirtelim. Nintendo Switch için 2.76 milyon kopya satmayı başaran The Legend of Zelda: Breath of the Wild'ın Nintendo'nun bir önceki nesil konsolu olan Wii U için de satışa çıktığını hatırlatalım.

İki platformu da hesaba kattığımızda toplamda 3.84 milyon kopya satmayı başaran The Legend of Zelda şimdiden 2017'nin en başarılı oyunlarından biri olmayı başardı. Gelecek hakkında da önemli tahminlerde bulunan Nintendo, Nisan 2018 tarihine kadar 10 milyon Switch oyun konsolu satmayı planladıklarını açıkladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.