Birleşik Arap Emirlikleri, yenilenebilir enerjiye geçerek 192 milyar dolar tasarruf etmeyi bekliyor

Birleşik Arap Emirlikleri, yenilenebilir enerjiye geçerek 192 milyar dolar tasarruf etmeyi bekliyor

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), temiz enerji için en iyi yöntemin doğal gaz olduğu konusunda uzunca bir süredir ısrarcıydı. Sadece BAE değil, çoğu Ortadoğu ülkesinde durum böyleydi fakat araştırmalar bu ısrarlarının yersiz olduğunu kanıtlar nitelikte.

Yapılan tahminlere göre 2050 yılına kadar ülkenin enerji ihtiyacının yenilenebilir enerjiyle karşılanması, aynı dönemde yapılan yatırımlardan daha fazla tasarruf sağlayacak. 2050 yılına kadar yaklaşık 150 milyar dolarlık yatırımla doğal gaz bağımlılığının kademeli olarak azaltılması, BAE'ye yaklaşık 192 milyar dolar kazandıracak. Yani yaklaşık 42 milyar dolarlık bir tasarruf sağlanacak.

BAE'nin Enerji Bakanı Suhail Al-Mazrouei, enerji planını açıkladığı Bloomberg röportajında, "Hem çevreyi kurtaracak hem de çok büyük miktarda para kazandıracak bir plan" diyor.

"Orta Doğu ülkelerinin doğal gaz bağımlılığından bir an önce kurtulmaları gerekiyor"

"Güneş enerjisi, yenilenebilir enerji kaynakları içerisinde en ucuz enerji kaynağı olarak görüldüğünden beri güneşli ülkelerde enerji politikaları, güç stratejileri yeniden değerlendiriliyor. Bu ülkelerin (Ortadoğu ülkelerinin) çoğu doğal gaz kaynaklarına güveniyorlar. Şu an için..." Al-Mazrouei, Ortadoğu ülkelerinin verimsiz ve sürdürülebilir olmayan bu doğal gaz bağımlılığından bir an önce kurtulmaları gerektiğini söylüyor.

BAE, yeşil enerji kullanımını üst seviyeye çıkarabilmek için oldukça iddialı bir hedef koymuş durumda. Ülke, gelişmiş ülkelerle bu alanda yarışabilecek seviyeyi hedefliyor.

İngiltere, 2025 yılına kadar kömürden enerji üretimini sıfıra indirmeyi hedefliyor. Kosta Rika, dünyanın geri kalanına örnek olacak bir şekilde, şimdiden tüm enerjisini yenilenebilir kaynaklardan elde ediyor. Dünyanın en büyük enerji tüketicilerinden ve en büyük sera gazı üreticisi Çin, bu suçunu düzeltebilmek için dev adımlar atıyor. Çin, enerji ihtiyacı arttığı halde fosil yakıtlardan enerji üretmeyi azalttı ve şu anda dünyanın en büyük güneş enerjisi üreticisi haline geldi.

BAE, gelecekte güneş enerjisi üreticisi olarak ciddi bir rakip olacak diyebiliriz zira güneş tarafından kesinlikle çok büyük ve doğal bir avantajları var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.