Youtuber kafesi 321 Kolektif, Youtuber'ların gözde mekanı olmak istiyor

Youtuber kafesi 321 Kolektif, Youtuber'ların gözde mekanı olmak istiyor

Türkiye'de Youtube üzerinde milyonlarca izlenmeye ulaşan kanalların yeni kanallar açmasına alıştık. 321 Media ise popüler Youtube kanallarına yenilerini eklemenin yanında 321 Kolektif adlı 'Youtuber Kafesi' ile farklı bir adım daha atıyor.

Bilmeyenler için özet geçecek olursam 321 Media, Nedir, Neden ve Pokito gibi 10'dan fazla Youtube kanalını yöneten bir dijital içerik şirketi. Cenk Oflaz tarafından 2015 yılında kurulan ve 10 kişilik bir ekiple yoluna devam eden 321 Media, şimdiye dek 30 milyondan izlenme yakalamış durumda ve bu başarısını 321 Kolektif ile yeni bir boyuta taşıyor.

321 Kolektif, sloganından da anlaşılacağı üzere Youtuber'lara (bkz: şöhretin Youtube hali) özel bir konsept. Bu kafeyi ziyaret eden Youtuber'lar bir şeyler yiyip içerken 321 Media'nın çekimlerine katılabiliyor veya diğer Youtuber'lar ile koyu bir sohbet başlatabiliyor. 8 Şubat'ta açılan 321 Kolektif'e gitmek için elbette Youtuber olmanız şart değil ancak eğer Youtuber iseniz yapılan değerlendirme sürecinden geçen Youtuber'lar, 321 Media'dan prodüksiyon, kanal yönetimi, halkla ilişkiler (pr) ve hukuki destek alabiliyor.

Yalnız yeteneklerin Youtube'a adım atmasına destek

Belli bir trafiğe ve aboneye gelmiş kanallara satış desteği de sunduklarını söyleyen Cenk Oflaz, "Kendi kanallarımız ile birlikte ortak projeler üretip bu kanalların gelir elde etmesine yardımcı oluyoruz." diyor ve “İyi içerik üretmenin yalnızca iyi bir ekip ile olabileceğini çok öncesinden tecrübe etmiştik. Sonrasında tam zamanlı bizimle olmadan da birçok kişiyle başarılı projeler çıkarabileceğimizi gördük. Bir sonraki aşamada ise sıradan bir ofis ortamı yerine, kolektif çalışmayı destekleyecek bu yeni projeyi hayata geçirdik." diye ekliyor.

Her gün, farklı yetenekte ve tecrübede birçok insanla tanıştıklarını söyleyen Cenk Oflaz'ın paylaşımlarına ve sundukları desteklere bakarak ülkemizde Youtube ünlülerinin sayısının daha da artacağını söyleyebilirim ki biz de bu sene Webrazzi Dijital 17 konferansımızda Youtuber'lara bir panel ayırmıştık.

Eğer siz de kendinizi Youtube'da görmek istiyorsanız Türkali Mahallesi, Nüzhetiye Cd. 54/A, 34357 Beşiktaş/İstanbul adresindeki 321 Kolektif'i ziyaret edebilir, 321 Media'nın mutfağını ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.