Yerli oyun şirketi MiniMana Games, ilk oyunu Omino!'yu yayınladı!

Yerli oyun şirketi MiniMana Games, ilk oyunu Omino!'yu yayınladı!

Son dönemde tanıttığımız yerli mobil oyunlar konusunda bir duraksama olduğunu söylersek sanırım yanılmam. Neyse ki MiniMana Games bu duruma bir ara veriyor ve bizi yeni oyunu Omino! (iOS, Android) ile tanıştırıyor.

Omino! öğrenmesi kolay, uzmanlaşması zevkli bir oyun. Aslında bir çok oyunda gördüğünüz "aynı türden bileşenleri yan yana getirme" dinamiği üzerine kurulu. Omino!'da bu dinamik renkli halkalar üzerinden modellenmiş ve amacınız bu halkaları aynı düzlem üzerinde yan yana getirip patlatmak ve tabii en yüksek puana ulaşmak.

Unity üzerinde geliştirilen Omino!'da halkaların içlerindeki renkler oyuna stratejik bir derinlik kazandırıyor. Ne kadar uzun zincirleme patlamalar yaparsanız o kadar yüksek puan alabiliyorsunuz ki ek özelliklerle daha zincir oluşturabilme şansınızı zorlamanız mümkün.

MiniMana Games kimdir?

Yukarıda da bahsettiğim gibi MiniMana Games yeni bir oyun şirketi ve kurucularından biri Duello Games'in kurucu ortaklarından Ercan Çalışkan. Oyunun işleyiş ve görsel tasarımlarını yapan Ercan Çalışkan'ın MiniMana Games'teki kurucu ortağı ise eşi Selin Çalışkan. Aldığım bilgilere göre oyunun programlamasını yapan Selin Çalışkan, MiniMana Games'in öğretici çocuk oyunları geliştiren bir mobil oyun şirketi olarak büyütmek istiyor ve Ercan Çalışkan da Duello Games'deki görevinin yanında MiniMana Games'in de oyunlar geliştirmesine ve büyümesine yardımcı olacak.

Bilmeyenler için tanıtmak gerekirse Duello Games, Türkiye'den çıkan en popüler mobil oyunlardan biri olan iSlash'in geliştiricisi. Ercan Çalışkan iSlash'in farklı versiyonlarının yanında TripTrap'in de oyun tasarımcısı ve Duello Games de "mid-casual" ve "mid-core" oyunlara odaklanmaya devam edeceklerini söylemeyi ihmal etmiyor. MiniMana ise nisbeten "küçük" sayılabilecek oyunlara odaklanacak.

Eğer eğlenceli mobil oyunlara vakit ayırıyorsanız Omino'yu App Store'dan veya Google Play'den indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.