givin: Kullanılmayan eşyaları, sivil toplum kuruluşları için 'bağışa' dönüştüren sosyal girişim

givin: Kullanılmayan eşyaları, sivil toplum kuruluşları için 'bağışa' dönüştüren sosyal girişim

Kullanıcıların 'öylece duran' eşyalarını satarak sivil toplum kuruluşları için desteğe dönüştürebilmesini sağlayan givin, kısa bir süre önce yayın hayatına başladı.

Kendisini 'alışverişin en iyi hali' olarak tanıtan platform, artan sosyal fayda ihtiyacı ile yükselişte olan ikinci el pazar yeri modelini bir araya getiriyor da diyebiliriz.

Aynı zamanda bir İTÜ Çekirdek girişimi olan givin'ı hemen şimdi Android ve iOS platformları üzerinde deneyebilirsiniz. givin ile -şimdilik- TEGV, Koruncuk Vakfı, TOG ve Tohum Otizm Vakfı'na destekte bulunabilmeniz mümkün.

Sosyal fayda odaklı, 2. el eşya pazar yeri platformu

givin'da sadece herhangi bir eşyasını satan değil, uygulama üzerinden alışveriş yapan kullanıcılar da bu sosyal faydanın içinde yer alıyor. Artık alışık olduğumuz 2. el eşya-moda uygulamalarına benzer olarak givin'da da mobil cihazınızdan kolayca bir ilan hazırlayabilir, kategorilerine göre ilanları listeleyebilirsiniz.

Facebook hesabınız ya da uygulamanın kendi üyelik mekanizmasıyla giriş yapabildiğiniz givin'da yalnızca herhangi bir ürün için değil, projelere de ödeme yapıp katkı sağlayabiliyorsunuz. 'Projeler' başlığı altında listelenen bu kampanyaların sonuçlarını da yine givin üzerinde takip edebilmeniz mümkün.

Hemen belirtelim, bir köy okuluna bağış ya da eğitim bursu verilmesi gibi kampanyalar için ödeme, ilgili vakıfın web sitesinde yapılıyor. Kampanya haricindeki fiziksel ürünler içinse alışık olduğunuz gibi uygulamaya ödeme ve adres bilgilerinizi girmeniz gerekiyor.

Givin, modern kahramanlarını bekliyor

Başak Süer ve Ali Aksakarya kurucu ortaklığında hayata geçen givin, sürdürülebilir bir model kurmak adına pazar yerindeki satışlarında bir servis bedeli alıyor. Girişimcilerden Süer'in yarattıkları sosyal girişimle ilgili görüşüne başvurduğumuzda kendisi şunları paylaştı: "Belki hiçbirimiz dünyayı kurtaran bir kahraman olmayacağız. Ama sahip olduklarımızla harekete geçerek kendimizin en kahraman versiyonu olabileceğimize inanıyoruz.

Bu fikirle, Givin mobil uygulamasını, elindekilerle harekete geçebilecek modern kahramanlar için yarattık. Eminim ki sizin de, sizde durduğundan daha çok anlam yaratabilecek bir sürü eşyanız ve almaya niyetlendiğiniz başka şeyler var. Elinizdekilerle harekete geçip bize katılmanız için sizi bekliyoruz."

Givin, sosyal girişim olduğu için normal bir mobil pazar yerine göre pazara daha hızlı bir giriş yapabilir. Buna karşın projenin uzun ömürlü olması için önünde zorlu bir yolculuk var. Sosyal fayda odaklı givin ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmayı sürdüreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.