Apple, Turkish Crime Family'nin 'hack' iddiasını reddetti

Apple, Turkish Crime Family'nin 'hack' iddiasını reddetti

Dün Turkish Crime Family adlı bir siber korsan (hacker) grubunun yüz milyonlarca kullanıcı verisini silmemek için Apple’dan fidye istediğine dair iddiayı paylaşmıştık. Apple, bugün yaptığı açıklamayla sözü edildiği gibi bir siber hırsızlığın (hack) söz konusu olmadığını açıkladı.

Özetleyecek olursam; Motherboard tarafından paylaşılan bilgilere göre kendilerine Turkish Crime Family adını veren bir grup milyonlarca iOS kullanıcısının verilerini silebileceğini iddia etmiş ve Apple'dan 75 bin dolarlık kripto para (Bitcoin veya Ethereum) veya 100 bin dolarlık iTunes hediye kartı talep etmişti. Ancak bu iddialar kanıtlanmadığı gibi Apple da konuyla ilgili herhangi bir yorum yapmamıştı.

İddianın gerçekliği bilinmezliğini korurken Apple bir açıklama yapma gereği duymuş ve Fortune'a verdiği demeçte söz konusu iddianın asılsız olduğunu ifade etmiş. Yapılan resmi açıklamada bahse konu olan e-posta adresleri ve şifrelerin daha önce başka servislerden ele geçirilen bilgiler olduğunu söyleniyor. Apple sözcüleri, iCloud'a veya Apple kimlik sistemine herhangi bir sızma olmadığını belirtiyor.

Apple'dan gelen bu açıklama net olmayan siber fidyecilerin foyasını ortaya çıkarmışa benziyor ancak eğer erişim bilgileri halen geçerliliğini koruyorsa yine de bir misilleme yapılabileceğini düşünüyorum. Diğer yandan bu durum farklı platformlarda farklı şifreler kullanmamız gerektiğini de bir kez daha ortaya koyuyor.

Geriye dönüp bakacak olursak LinkedIn, Weebly, YouPorn, Twitter, Yahoo, VKontakte ve Türkiye'den Uludağ Sözlük gibi bir çok sitenin milyonlarca kullanıcı bilgisini siber korsanlar tarafından ele geçirilmişti. Hala yıllar önceki şifrelerinizi kullanıyorsanız bir an önce değiştirmenizde fayda var.

Görsel Kaynak: Pexels.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.