Weebly'nin 43 milyon hesap bilgisi çalındı

Weebly'nin 43 milyon hesap bilgisi çalındı

Siber korsanların son hedefi web tasarım platformu Weebly.com oldu. İnternet üzerinden iş yapmak isteyenlerin e-ticaret ve pazarlama işlevleri de olan bir site açmasını sağlayan Weebly'nin 43 milyon hesap bilgileri kimliği belirsiz kişilerin eline geçti.

LeakedSource'un paylaştığı bilgilere göre yapılan saldırı sonrasında Weebly üyelerinin kullanıcı adı, şifre ve IP bilgileri ele geçirilmiş. Weebly ise "Herhangi bir müşterimizin websitesine uygunsuz şekilde erişildiğine inanmıyoruz." diyor ve kredi kartı bilgilerini tutmadıklarını ekliyor. Kredi kartı bilgilerinin tutulmaması gerekli ve rahatlatıcı bir açıklama olsa da Weebly üyelerinin aynı kullanıcı bilgilerini başka hesaplarda kullanıp kullanmadığı büyük bir soru işareti.

Bu tür siber saldırı sonucu ele geçirilen kullanıcı bilgileri hakkında detay veren LeakedSource, Weebly veritabanını da anonim bir kaynaktan almış ve konu hakkında şirketi bilgilendirmiş. Ayrıca Weebly kullanıcılarına da "şifrelerinizi değiştirin" tavsiyesinde bulunmuş.

Son dönemde Yahoo'nun 500 milyon kullanıcı bilgisinin çalınmış olması gibi bir kaç önemli benzer olay daha gerçekleşti. Diğer yandan bu noktada öne çıkan LeakedSource'un teyite muhtaç olup olmadığı da ayrı bir soru işareti. Zira Foursquare benzer bir LeakedSource açıklamasına dönük olarak, ele geçirilen bilgilerin açık kaynaklardan toplanabileceğini söylemişti.

Tüm bu gelişmelerin ışığında kesin olan şeyse veri güvenliği girişimlerinin önümüzdeki dönemde daha da değerleneceği...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.