Twitter'da 55 bin hesap 'hack'lendi

Yaklaşık 55 bin Twitter hesabına ait şifreler ele geçirildi. Hesapların 'hack'lendiği, dün akşam saatlerinde şifrelerin internette açıklanmasıyla ortaya çıktı.

AirDemon sitesinin duyurduğu hack olayında şifreleri ele geçirilenler arasında bazı ünlülerin hesapları da bulunuyor. Bir Twitter yetkilisine atfedilen bilgilerde Twitter'ın saldırıdan haberdar olduğu ve önlemini almak için çalışmaların devam ettiği belirtiliyor. Twitter'dan yapılan resmi açıklamadaysa 'hack'lenen hesap sahiplerine şifre ytenileme mesajlarının gönderildiği, 55 bin hesabın çoğunun aslında genellikle aktif olarak kullanılmayan hesaplar olduğu bildirildi.

Bilgileri ele geçirilen hesap sayısının 55 bin gibi büyük bir rakam olması, sitede büyük bir açığın olduğunu düşündürüyor. Hack olayı, şifrelerin korsanlarca internette direkt olarak paylaşılmasıyla ortaya çıktığından ve pek çok kullanıcı  farklı site hesaplarında genelde aynı şifreleri kullandığından, sözkonusu sızma eyleminin daha büyük ve derin güvenlik sorunları yaratabileceği kaygısı doğuruyor.

Bilinenleri yineleyelim; Twitter ve diğer hesaplarınızın güvenliği için harf ve sayıları bir arada ve karışık içeren bir şifre seçmeniz, sayı ve harflerinse sıralı olmamasına (abc345 gibi) dikkat etmeniz, internette üye olduğunuz her site için farklı şifreler belirlemeniz yararınıza olacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.